Varna24.bg Българските пилоти, които управляват изтребителите МиГ-29, намаляват с тревожни темпове.

...
Varna24.bg
Българските пилоти, които управляват изтребителите МиГ-29, намаляват с тревожни темпове.
Коментари Харесай

Президентът намекна за много тревожна тенденция в авиацията ни

 Varna24.bg Българските водачи, които ръководят изтребителите МиГ-29, понижават с тревожни темпове. Това съобщи през днешния ден в Граф Игнатиево президентът, съобщи кореспондент на Plovdvi24.bg . Нальотът на летците на изтребители тази година е най-нисък от доста години насам.

" Това заплашва и сигурността на полетите, и сигурността на страната. Очаквам енергични дейности тук, с цел да може българското небе да продължи да се охранява от български летци с български самолети “, разяснява Радев, който посети медийния ден за интернационалната летателна подготовка " Тракийска пепелянка 2020 “.

По думите на президента, това обучение е доста значимо за българската войска, тъй като актуалните военни интервенции са извънредно комплицирани и развиването на просвета, тактики, техники и процедури за тяхното водене изисква запаси, с които България не разполага.

" Трябва да се обезпечат всички нужни условия, с цел да може да се вкара в употреба и да носи бойно дежурство аероплан F16, за който България към този момент заплати. Проблемът не е единствено да получим самолетите – желае се цялостна рационализация на инфраструктурата, даване и асимилиране на комплицирано наземно съоръжение, придобиване на въоръжение и дълбока трансформация на системата за поддръжка и логистично обезпечаване. Това изисква финансови средства, само че и доста работа тук, с цел да не бъде излагана на риск програмата F16 “, добави Радев.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР