Varna24.bg Започнаха демонстрациите по учение за търсене и спасяване при

...
Varna24.bg Започнаха демонстрациите по учение за търсене и спасяване при
Коментари Харесай

Започна грандиозното учение на плажа в Аспарухово, разиграва се голям сценарий

 Varna24.bg Започнаха демонстрациите по обучение за търсене и избавяне при авиационни катастрофи, което се организира на плажа в " Аспарухово ", съобщи кореспондент на Varna24.bg . На него участва министър Маринов и основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Съвместно образователното занимание се организира от чиновници на  Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ - Министерство на вътрешните работи и на Групово дело " Гражданска въздухоплавателна администрация “ - МТИТС.  Основната цел на учението е възстановяване на координацията и повишение на подготовката за реакция на структурите, имащи отговорности за реагиране при авиационни катастрофи.

В занятието вземат участие съставни елементи от Единната избавителна система – Министерство на вътрешните работи, МТИТС, МО, Министерство на здравеопазването, Община Варна, БЧК и други По прелиминарен сюжет екипите разиграват търсене, избавяне и евакуация на хора и създаване на полеви център за оказване на първа здравна помощ и психична поддръжка на пострадалите; гасене на пожар в гориста местност; търсене и избавяне в и под вода; ограничение и събиране на разлято гориво и хидравлично масло в морето.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР