Varna24.bg Започна изграждането на новата зона за отдих до Юнашкия

...
Varna24.bg Започна изграждането на новата зона за отдих до Юнашкия
Коментари Харесай

Започна изграждането на зоната за отдих до Юнашкия салон

Varna24.bg Започна построяването на новата зона за отдих до Юнашкия салон против учебно заведение " Димчо Дебелянов " във Варна, видя кореспондент на Varna24.bg

На този стадий се приготвят основите за терасовидната площадка, изясни за медията ни шефът на инфраструктурната дирекция в Община Варна Петър Гърбузов. 

Теренът с обща повърхност 913 кв. м включва пространството към Юнашкия салон, граничещо с улиците с бул. " Христо Ботев ", на запад с ул. " Бачо Киро ", на юг с ул. " Русе ". 

Проектът планува построяването на четири тераси, които са свързани между тях посредством стъпала и рампи, зона за отдих, озеленяване и слагане на паркова мебел. Ще бъде обезпечен достъп за хора с увреждания. Предвижда се в центъра на зоната да бъде сложена фигура на боксова ръкавица, добави Петър Гърбузов. 

По източната граница на парцела е планувано озеленяване с пълзящи растения, които да прикрият съществуващата оградна стена на прилежащия парцел. По северната и западната граница са планувани кашпи с жив плет. Монтирани ще бъдат железни кошчета за отпадък и осветителни тела.

Стана ясно, че подлезът, който в миналото е свързвал двора на учебно заведение " Димчо Дебелянов " с терена, няма да бъде обновен и ще остане вечно в историята.

Очаква се ремонтът да завърши до края на годината, сподели още шефът на инфраструктурната дирекция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР