Varna24.bg зам.-кмета на Варна Христо Иванов.След като се установи, че

...
Varna24.bg зам.-кмета на Варна Христо Иванов.След като се установи, че
Коментари Харесай

Важно за новия бул. Левски! Нямало драма с бутнатите трибуни на стадион Спартак

Varna24.bg зам.-кмета на Варна Христо Иванов.

" След като се откри, че засягаме трибуните на стадион " Спартак " бяха извършени срещи със спортната общност на Варна и беше конкретизирано, че след построяването на подпорните стени на бул. " Левски " ще бъде проектирана и построена нова естрада, като финансирането ще бъде от страна на Община Варна.

Уличната регулация, която е от 60-те години е по този метод, както е сега булеварда. Проектът, изработен през 2008 година е спазил прецизно тази улична регулация. След като започнаха строителните работи и беше направено в детайли геодезично снимане, се оказа, че засягаме част от трибуните, само че мисля, че намерихме съответното решение за това ", изясни Христо Иванов.

Той посочи, че идният ремонт на стадион " Спартак " ще бъде финансиран и проведен от Министерството на младежта и спорта. В момента върви проектирането и плановете са показани за координиране и издаване позволение за градеж. Спортното министерство би трябвало да провежда тръжна процедура за избор на реализатор и да предприеме съответните строителни действия. 

" В момента строителството на булеварда върви с бързи темпове, обезпечени са нужните машинизация и хора. Текат отчуждителните процедури и оспорванията в съда, нашият блян е да няма ощетени притежатели и всеки да получи съответната сума за обезщетение. Това ще забави малко процедурата, само че нашите взаимоотношения със притежателите би трябвало да са законосъобразни ", сподели Иванов.

Той добави, че се прави всичко допустимо до 15 август за празника на Варна главната част от булеварда да бъде изпълнена, като посочи, че това зависи както от времето, по този начин и от хода на отчуждителните процедури.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР