Varna24.bg Все повече варненци се завръщат към традицията да поставят

...
Varna24.bg Все повече варненци се завръщат към традицията да поставят
Коментари Харесай

Все повече варненци предпочитат жива елхичка за Коледа! Цените - от 10 до 150 лв.

Varna24.bg Все повече варненци се завръщат към традицията да слагат вкъщи жива елхичка за Коледа, споделиха за Varna24.bg търговци на зелените "принцеси ".
Огромно е предлагането тази година в морския град, като най-вече търговци са се разположили наоколо до пазар "Чаталджа ". 
Тук всеки може да избере съгласно своя усет и благоприятни условия живо дръвче, с което да направи дома си комфортен за празниците.
Цените варират от 10 лева до 150 лева Най-евтини са най-малките елхички с височина сред 60 и 80 см., а най-скъпи са тези, достигащи до 4 метра височина и с обемисти клони. 
Всяко дръвче има собствен бандерол и номер, който подсигурява произхода му. 
Има дръвчета от гората и такива, отгледани в разсадници. 
Въпреки, че варненци към този момент всеобщо купуват елхички, взрив на продажбите се чака по традиция в интервала от 15 до 23 декември, споделиха търговците. 
На пазара могат да бъдат открити бор и бял бор, смърч и ела. 
Обикновенните елхички устоят към 20 дни, а борчето и сребърната ела до към 45 дни. 
За хората, които желаят да украсят непретенциозно домът си съществува и вид да се снабдят с богат букет от елхови клончета, който се търгува за по левче. 
Търговците предложиха на хората да бъдат деликатни с какво украсяват елхата си, да слагат единствено изправни лампички  и заобикалят слагането на свещички и бенгалски огън.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР