Varna24.bg Все още има много хора, които не са се

...
Varna24.bg Все още има много хора, които не са се
Коментари Харесай

Много хора още не са напуснали отчуждените си имоти по трасето на новия бул. Левски

Varna24.bg Все още има доста хора, които не са се изнесли от отчуждените си и изплатени парцели по трасето на новия бул. " Левски ".

" Булевардът е с общоградско значение, само че хората са ни още по-важни и ще изчакаме търпеливо да се изнесе и последният жител, преди да съборим всички отчуждени къщи ", разяснява за Varna24.bg зам-кмета на Варна Христо Иванов. 

" Реализираме най-мащабният план на територията на Община Варна, бул. " Левски ". Започнахме предходната година през август. Изграждаме бул. с две платна с по три ленти като главно трасе. От двете страни две платна с по две ленти. Пет мостови уреди на ул. " Прилеп ", бул. " Цар Освободител ", бул. " Сливница ", бул. " Вл. Варненчик " и ул. " Кра кра ".

Към днешна дата секторът сред ул. " Подвис " и ул. " Прилеп " е съвсем построен, като към този момент се употребяват и новите платна на булеварда. Мостовите структури по " Владислав " и " Сливница " са подготвени на 50%. Предстоят довършителни работи и надлежно стартиране и пренасочване на придвижването през тях. Приключиха отчуждителните процудери в сектора сред бул. " Владислав " и ул. " Девня ", пилотната структура е подготвена на 100% и сега работим по главното платно и дъждоотводнителния канал и главното платно, което ще свързва бул. " Владеслав " с ул. " Георги Пеячевич ". Работи се интензивно по обекта и следва привършване на обособени сектори от него и стартирането им в употреба за пренасочване на транспортния трафик ", изясни Христо Иванов. 

Той добави, че кръгови придвижвания ще има построени на пътните възли с булевардите " Цар Освободител ", " Сливница " и " Владислав ", а директни прекосявания ще има на ул. " Прилеп " и ул. " Кра кра ". Три пешеходни връзки ще бъдат завършени на Стадион " Спартак ", сред булевардите " Цар Освободител " и " Сливница " и " Сливница " и " Владислав ". 

" Всеки един подобен огромен градеж е придружен и със съответни проблеми, само че това са естествени неща, когато се работи в градски условия. Имаше проливни дъждове, които спираха работата на строителите, само че с по-интензивна работа усложненията бяха преодолени. На някои места няма точни кадастри на подземните връзки. Доста усложнения имаше при построяването на водоснабдителната мрежа. Към днешна дата главните трасета на водопроводите са построени. Предстои създаване на още подземни съоръжения участъка сред " Цар Освободител " и " Сливница, както и сред " Сливница " и " Владислав ", откакто бъдат съборени всички къщи по трасето. 

Отчуждителните процедури са един доста сериозен ангажимент, който към този момент завършва. Смятам, че се реализира правомерност на дейностите и обективна оценка за цената на парцелите. Булевардът е с общоградско значение, само че тези хора заслужават да получат положително обезщетение за парцелите си, с цел да могат да се устроят. Вече имаме съвсем на 100% изплатени средства по отчуждителните процедури. Все още има парцели, които се населяват, така са само жилище на техните притежатели и те имат право, без значение че парцел е отчужден и заплатен, да го населяват в границите на три месеца. ", добави Христо Иванов.

Какво още сподели зам.-кметът вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР