Varna24.bg Враненец се свърза с Varna24.bg, за да предложи: Здравейте,

...
Varna24.bg Враненец се свърза с Varna24.bg, за да предложи: Здравейте,
Коментари Харесай

Варненец предложи как да се реши проблемът с паркирането в града ни

Varna24.bg Враненец се свърза с Varna24.bg , с цел да предложи: " Здравейте, споделям се Антон Христов и пребивавам във Варна. Както знаете, живущите в града се сблъскваме всеки ден с един доста наболял за нас проблем – паркирането на колите си, без значение дали сме някъде в града по работа, или паркираме към нашия дом.  На всички е известно какъв брой е мъчно да намерим място, където да оставим автомобила си. Всеки паркира където откри – най-често на тротоара или в площи, които би трябвало да са зелени, само че от дълго време не са, тъй като постоянно се паркира там. С този проблем съм сигурен, че сте добре осведомени. 

Не съм се захванал да пиша единствено с цел да се оплача (плащам налози на 3 автомобила), само че и имам съответно предложение по какъв начин може до някаква степен да се реши този проблем.

1 – Площите, които е трябвало да са зелени, само че заради ред аргументи не са и са превърнати в паркинг, както и пространствата сред блоковете и дърветата да се почистят, заравнят и да се насипе 20-30 см трошляк, едра секта, да се валира от горната страна и готово. Това имам вяра е доста по-евтин вид от построяването с асфалт. На една от фотосите се вижда по какъв начин са създали това пред жилищен блок.  

Съответно това са фотоси на междублоковите пространства във Варна: Кал и бедност. Нито е градинка, нито нищо. И по този начин е в цяла Варна. Решението може да се извърши бързо и на ниска цена. Предполагам, че по този начин градът няма да придобие европейски тип, само че в случай че имате решение – приложете го. Не се устоя.

Другият  проблем е, че в последно време доста се пишат санкции за места, където макар знаците постоянно е можело да се паркира. На снимката  е улица " Мир " – откогато съм водач от 15 години, постоянно е можело да се стопира там. Сега внезапно, в някой инцидентен ден (както и по ул. " Чаталжда ", до Военноморско учебно заведение и на още доста други места) стартират да се пишат санкции. Ами хайде в последна сметка решете дали улица, на която не се употребяват двете ленти, едната ще бъде превърната в паркоместа или ще продължите да си глобявате изборно. Естествено по-добрият вид е да бъдат обособени места – в Русе могат да го измислят и да се приложи, тук единствено санкции  пишете. В случай, че не сте наясно – Варна мизерства и бедства поради тези проблеми!

В някои квартали ситуацията в действителност е нетърпимо (Колхозният пазар, улиците сред ул. " Неофит Рилски " и ул. " Отец Паисий ", кв. " Левски ", Цветният квартал  и т.н.). Но всички те разполагат с някакви площи, които могат да се трансфорат в паркоместа. Ще е добре да се прегледа този проблем и неговото решение, а освен ПУП-ове ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР