Varna24.bg Видеонаблюдение ще пази от посегателства и вандалски прояви всички

...
Varna24.bg Видеонаблюдение ще пази от посегателства и вандалски прояви всички
Коментари Харесай

Камери пазят цариците на цветята в Морската градина

 Varna24.bg Видеонаблюдение ще пази от похищения и вандалски прояви всички нови зелени зони в Морската градина, включително и розариума, който към този момент е възобновен, научи Varna24.bg

Над 4 хиляди стръка рози са засадени в обособените площи и карета на розариума, като във всяко каре ще има друг вид рози, заяви за медията ни ландшафтният архитект към Община Варна Соника Дертлийска, която работи по плана. 

Розите са над 30 сорта и с тях е възобновен достоверният тип на розариума, по този начин, както той попада като монумент на градинското и парковото изкуство, като е обогатен единствено асортимента, изясни специалистът.  

Проектът включва още възобновяване на водните огледала, перголите, настилката от варовикови плочи и от червен пясък, възобновяване на пейки и чешми. 

Сред " цариците на цветята " има щамбови рози, увивни рози, хибридни и други типове. Розите са засадени върху тревен килим и след израстването и разцъфването им те ще оформят прелестни цветни фигури.  

От старите рози, които бяха засадени преди години, е останала доста дребна част. Всяко каре ще бъде обозначено с табелка, на която ще попада сорта на розите, производителя и произхода им. 

Зоната има построена поливна система и видеонаблюдение, което би трябвало да отбрани красивото кътче от крадци и вандали, добави Соника Дертлийска. 

За да бъде реализиран същинският резултат от новото попълнение в розариума обаче, са нужни още време и доста грижи. Стана ясно, че първите обири на цветя, засадени при ремонтите в Морската градина, са към този момент факт, само че скоро злосторниците ще бъдат разкривани чрез монтираните видоекамери.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР