Varna24.bg Вече има заявен интерес от германски инвеститори, които имат

...
Varna24.bg Вече има заявен интерес от германски инвеститори, които имат
Коментари Харесай

Появиха се инвеститори за хосписа край Варна! Лошата инфраструктура може да ги откаже

Varna24.bg Вече има деклариран интерес от немски вложители, които имат предпочитание да изградят приют в с. Константиново край Варна. Те обаче може да бъдат отблъснати от изцяло разрушената инфраструктура в селото, в това число и към парцела, който варненецът Марин Урумов желае да подари за построяването на приюта. Това показа самият той за Varna24.bg .
"Към момента има интерес от една немска компания за недвижими парцели, която работи от името на немска фондация, която демонстрира интерес да строи старешки дом, само че за германци. Естествено, при същите условия - най-малко 2 стаи за обществено слаби българи, за които да се грижат безплатно. Имахме една предварителна среща сред тях, мен и юриста ми. Върнаха позвъняване от Германия, с което потвърдиха интереса на фондацията и до 2 седмици чакам да дойдат, с цел да огледат парцела. Искрено се надявам там нещата да се случат, само че битката ми за улиците и канализацията в селото, се оказва граничеща с невъзможното. Десетки молби до огромна община; десетки обещания от кмета. С това отношение към 2000 души чисти етнически българи се трансформираме постепенно и несъмнено в гето.

Липсата на асфалтирани улици и канализация, с изключение на всичко друго, е в директна връзка с това, бъдещият вложител да се откаже още на старта за създаване на приюта. Ще загатна още веднъж и другото, че на децата им се постанова да вървят, някои и по 2,5 км., с цел да стигнат до учебния рейс, постоянно нападани от бездомни кучета; колите за спешна помощ отхвърлят да се движат по разрушените улици, които в действителност сами очакъляваме и валираме... Или даже да вземем единствено това, каква смрад се носи в ниските елементи на селото привечер, (най-вече лятно време,) поради ниските подпочвени води и отвеждането на фекалните води в деретата!

Освен, че съм печален, аз съм и един ядосан българин, и апелът ми за изграждане на приют значително бе подбуден и от това - да се събудим за същинските полезности, освен за тези за джендърите, успиването ни с ротационното ни европредседателство и милиардните заеми, които ще плащаме ние и децата ни. ", показа Марин Урумов.

Припомняме и какво тъкмо съобщи той като желание и предпочитание наскоро:

"Дарявам 1,5 декара от дворното си място в село Константиново за изграждане на приют. Селото е единствено на 15 километра от гр. Варна, парцелът е в регулация, на два пътя, електрифициран и водоснабден. Районът е доста спокоен, с извънредно чист въздух, приятна гледка и отстоящ единствено на към 600 метра от красива дъбова гора.

В взаимозависимост от вложителя върша следната спогодба: При вложител - организация с идеална цел или страната, (последното би изненадало всички ни) за отбягване на непозволеното отклонение на средствата по финансирането и самото строителство, имам изискване персонално (и безвъзмездно) да давам отговор и проследявам разходването на финансите по плана.

Гарантирам с името си, както, сигурен съм, и всички които ме познават, ще подсигуряват честността ми. Имам и нужната подготвеност - професионален счетоводител съм с над 20 години трудов стаж и експерт към Варненски Окръжен Съд - лицензиран оценител на недвижими парцели и специалист съдебно-счетоводни експертизи.

При проявен интерес от частен вложител, изискването ми е най-малко две стаи да бъдат предоставени за обществено слаби възрастни българи, за които обгрижването до края на дните им да бъде гратис и безплатно.

Държавата сме аз и вие, а не те, и имам вяра, че всеки българин, даже най-бедния, заслужава почтена напреднала възраст и заслужен живот! Моля, подкрепете ме! ".

Varna24.bg разгласява и писмото на Марин Урумов, в което той в прелестен живописен жанр разказа и тъжната си борба с институциите за асфалтирането на улиците в Константиново. Все още обаче счетоводителят с поетична душа не е изгубил изцяло вяра и се надява апелът му да стигне до хората, от които зависи смяната на Константиново.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР