Varna24.bg Вече е положена маркировката по ремонтирания по бул. Съборни,

...
Varna24.bg Вече е положена маркировката по ремонтирания по бул. Съборни,
Коментари Харесай

Положиха маркировката по ремонтирания бул. Съборни, велоалея свързва центъра с Морската

 Varna24.bg Вече е положена маркировката по ремонтирания по бул. " Съборни ", а част от пътното платно е отделено за велоалея, видя кореспондент на Varna24.bg

Очаква се до дни централният варненски бул. да бъде подготвен и пуснат в двете посоки, макар, че по план ремонтът би трябвало да завърши през септември.

Ремонтът е по план " Реконструкция на уличната мрежа по бул. " Съборни " от бул. " Владислав " до бул. " Сливница ". По 400-метрова права беше положено ново асфалтово покритие, като преди този момент бяха сменени подземните връзки. На финалната права е и полагането на тротоарните настилки, а новата велоалея ще свързва трасето с Морската градина. Проектът е на стойност над 1 260 000 лева

В рамките на заложените действия ще бъде обезпечена налична среда за хора с увреждания, следва оформянето на зелени площи с ниска растителност, бордюрни шубраци и поливна система. 

Тротоарите са проектирани по този начин, че да се дава опция за незадълбочено отклоняване на дъждовните води и да имат достатъчно ширина, с цел да съвместяват пешеходно пространство, велоалея и разположение на уличното осветяване по стълбовете на контактната мрежа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР