Varna24.bg В МЗ нямат куража да направят това, което трябва да

...
Varna24.bg
В МЗ нямат куража да направят това, което трябва да
Коментари Харесай

Заведенията: В МЗ нямат куража да направят това, което трябва да направят

 Varna24.bg " В Министерство на здравеопазването нямат куража да създадат това, което би трябвало да направляват - да наложат наложителни зелени документи, това е тежка задача, само че не знаем за какво не го вършат... ", разяснява в " Преди всички “ Емил Коларов, ръководител на Сдружението на заведенията в България за новите ограничения и митинга на работодателите, който те ще поддържат.

" Ако имаме самосъзнанието, че това би трябвало да се случи, то ще се случи. Но най-тъжното е, че не сме стигнали до този миг. Не сме разбрали, че всеки би трябвало да постави своите минимални старания да излеземе от тази рецесия ", сподели още пред БНР Коларов.

" Ние дори предложихме тестванията да се заплащат от държавата доста от дълго време. В момента тестовете се заплащат от хората, като договоряме част от сумата да се заплаща от нас. Държавата още веднъж абдикира от отговорностите си. Трябва да има стройна организация за тези проби и тя да ги заплати и те да се вършат посредством изнесени лаборатии, които са оторизирани да правят тази активност, сподели още Коларов.

Той не посочи какъв % са имунизираните чиновници на заведения в народен мащаб. По думите му в столицата може би 100 % е имунизиран личният състав на нощните заведения, които желаят да работят. От Сдружението обаче желаят да се признават и тестванията за антитела на хората като зелен документ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР