Varna24.bg Таксита, чийто стоянки са около автобусните спирки, както и

...
Varna24.bg Таксита, чийто стоянки са около автобусните спирки, както и
Коментари Харесай

Таксита и паркирани коли блокират трафика във Варна

Varna24.bg Таксита, чийто стоянки са към автобусните спирки, както и хиляди паркирани коли по главните булеварди във Варна блокират трафика и затрудняват съществено предвижването на рейсовете. За това сигнализира варненец за Varna24.bg .
Ето какво споделя читателят:
"Нормално ли е на спирка "зимно Тракия " посока кварталите, върху БУС лентата да има разчертани 3-4 паркоместа за таксита?

За мен това е безумство! Няколко пъти минавам от там и... Автобуса с ляв мигач не може да влезе в междинната лента, а и не му е там мястото.

Пред него спрели "законно " върху БУС лентата 2-3 таксита и чакат клиенти. Резултатът - запушване, 2-3 рейса в междинната лента, а в последна дясна никакво придвижване.

Кажете обикновено ли е това? По света и в други български градове има такси стоянки в специфични отбивки, пресечки, паркинги и така нататък само че не в лентата за придвижване?

Затова народа се възмущава от непоследователност и недомислие ".

Огромен проблем за естественият трафик във Варна са и множеството паркирани коли по съществени пътни артерии, които са завзели цяла пътна лента. Пример са булевардите "Цар Освободител " от двете страни в региона на Проектантска организация, бул. "Сливница " над сп. "Нептун " в посока центъра на града, улица "Вяра " и други.

Според Закона за придвижване по пътищата на автобусна спирка е неприемливо да престояват таксита, в случай че има стоянка то тя би трябвало да е най-малко на 30 метра разстояние от спирката, разяснява за Varna24.bg  зам.-кмета по сигурността в Община Варна Тодор Иванов.

Той се ангажира да разпореди инспекция по отношение на законността на престояване на таксиметровите коли в региона на спирката по бул. "Владислав ", за която алармира нашият четец.

Относно множеството паркирани возила по варненските булеварди Иванов съобщи, че чиновниците на Общинска полиция сформират хиляди актове, само че това не е в положение да откаже водачите от паркиране по неразрешените сектори заради обстоятелството, че няма задоволително паркоместа в централната част на града. Той добави, че имало платени паркинги, само че по обясними аргументи те стоели полупразни. 

Тодор Иванов изрази вяра, че с въвеждането на синята зона в града този проблем ще бъде най-малко частично решен. 

Зам.-кметът добави със страдание, че няма задоволително полицейски екипи, които да реализират контрола във Варна. Служителите на Общинска полиция единствено подпомагали активността на Пътна полиция.

Според Иванов може да се вземе образец от Париж, където е издадена тотална възбрана за придвижване на коли в централната част на града.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР