Varna24.bg Студент по архитектура във ВСУ Ч.Храбър сътвори уникална релефна

...
Varna24.bg Студент по архитектура във ВСУ Ч.Храбър сътвори уникална релефна
Коментари Харесай

Варненски студент сътвори уникална релефна карта на Морската градина

Varna24.bg Студент по архитектура във ВСУ " Ч.Храбър " сътвори неповторима релефна карта на Морската градина, научи Varna24.bg

Идеята на 23-годишният Кристиян Георгиев за основаването на релефна 3D карта се родила, откакто в хода на образованието му имал задача да проектира табела за незрящи хора.  

" Това нещо прерасна в един по-голям разбор и си дадох сметка, че Морската градина сега не е обозначена като граници и няма карта, която да ориентира всички гости, без значение дали са поданици или туристи на Варна, в целия парк. Работих повече от година върху плана със съзнанието, че Морската градина заслужава да бъде показана по едни хубав метод на всички и да предизвика у хората почитание към това, което имаме и да се гордеем с него! ", описа за медията ни Кристиян.

Картата е направена от бронз. Тя ще бъде сложена върху хубав фундамент до Слънчевия часовник в Морската градина и ще бъде извънредно потребна за незрящи хора.

На нея ще бъдат изобразени 3D макетни изображения на 28 архитектурни забележителности, измежду които Делфинариумът, Зоопаркът, Морското учебно заведение, Дворецът на културата и спорта, Пантеонът, паметникът и музеят на Антон Новак, Летният спектакъл, Аквариумът, Фестивалният и конгресен център, Морските бани, Слънчевият часовник, Обсерваторията, Морска гара и други Те ще бъдат разказани и в легенда, която ще се намира до умаления макет.

Кристиян изясни, че ще се постарае картата да е задоволително устойчива, с цел да не стане обект на вандалски прояви и откровено се надява да няма такива похищения. 

В момента текат административни процедури  и координиране с Министерство на културата за слагането на картата.

Проектът се финансира частично със лични средства на младият проектант. Основният вложител е ВСУ " Черноризец Храбър ", финансова помощ обезпечава и Община Варна.

Въпреки, че е приключил езикова гимназия и владее два езика, Кристиян е стимулиран и окуражен да остане във Варна и се осъществя тук. 

Повече за неповторимата карта и проектите на Кристиян вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР