Varna24.bg След година и половина ремонт, стара сграда по бул.

...
Varna24.bg След година и половина ремонт, стара сграда по бул.
Коментари Харесай

Още една стара къща в центъра на Варна е с ново лице

Varna24.bg След година и половина ремонт, остаряла постройка по бул. " Княз Борис I ", оповестена за рекламно лице на акцията за запазване на Стара Варна, е към този момент приключена, видя кореспондент на Varna24.bg .

Тя е включена в листата с монументи на културата на Варна. Според осведомителната табела вложителят предвиждаше цялостно възобновяване на фасадата, приземният етаж включва площи за публично прилагане, а вторият - жилищна повърхност.

Собственикът на постройката беше оградил обекта, ползвайки паната като опция за обществена поддръжка на идеята за запазване на архитектурното благосъстояние на Варна.

Така преминаващите край къщата бяха осведомени, че досега 660 здания са вписани в листата за недвижими културни полезности, 154 чакат подобен статут, а 80 здания годишно се саморазрушават или съзнателно се разрушават от немарливи притежатели. 

За страдание съзнателните стопани, които реставрират старите си къщи в центъра на морската столица, се броят на пръсти. Много архитектурни бижута се разпадат от години и заплашват живота  и здравето на минувачите. Много от тях към този момент са минало, а на тяхно място изникват нови кооперации или платени паркинги, както в тази ситуация с Картофената къща.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР