Varna24.bg Сигнал за изтичане на мръсни води на морския плаж

...
Varna24.bg Сигнал за изтичане на мръсни води на морския плаж
Коментари Харесай

РИОСВ-Варна: Няма фекалии на плажа в Аспарухово

Varna24.bg Сигнал за приключване на мръсни води на морския плаж " Аспарухово “ в събота провокира незабавна инспекция от специалисти на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна. Установено беше, че отпадъчните води от новопостроено заведение се пречистват в локално пречиствателно оборудване за отпадъчни води, след което се употребяват за поливане на палми в саксии. Огледът на морските води не сподели съществуване на фекалии и характерна за битово-фекално замърсяване миризма. Това обявиха особено за Varna24.bg от РИОСВ-Варна след отправено питане.

Не е открито и незадълбочено заустване на отпадъчни води в морето. След  повторна взаимна инспекция на 9 юли т.г., осъществена от специалисти на Регионална инспекция за опазване на околната среда и БДЧР – Варна, не е установено замърсяване на морските води.

Съгласно Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, построяването на краткотрайни обекти и действието им е напълно от компетенциите на общинските управляващи, които са известени за случая.

От началото на летния туристически сезон са осъществени 24 взаимни инспекции от специалисти на Регионална инспекция за опазване на околната среда и Басейнова дирекция " Черноморски регион “ на обекти, евентуални замърсители на Черно море и ситуирани наоколо до зоните с води за къпане.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР