Varna24.bg С артистична възстановка и военен ритуал в двора на

...
Varna24.bg С артистична възстановка и военен ритуал в двора на
Коментари Харесай

С артистична възстановка и военен ритуал Варна отбеляза Освобождението си

Varna24.bg С артистична възстановка и боен обред в двора на храма " Св. Архангел Михаил " Варна означи 140 години от Освобождението на града, съобщи кореспондент на Varna24.bg

Десетки варненци и публични посетители извършиха двора на духовно-просветния център.  

Честването по традиция се организира в двора на тогавашната българската черква, учебно заведение и читалище, през днешния ден храм " Св. Архангел Михаил ", където се намира и паметникът " Посрещане на братята-освободители ", издигнат за стогодишнината от освобождението на Варна. 

По мотив светлата дата през днешния ден бе отслужен и признателен молебен, поднесени бяха венци и цветя на паметника.

В 12 часа в храма ще бъде открита обичайна галерия от детския пленер " Колко са чудни делата Ти, Господи! ", защото на 27 юли се празнува и паметта на Св. Пантелеймон, на Св. Климент Охридски и Светите Седмочисленици. 

В 16 часа в Музея на Възраждането ще бъде връчено подаяние гарибалдийско знаме.

В 20.30 часа на площад " Независимост “, край фонтана,  ще стартира концерт на оркестъра на Държавната опера във Варна с диригент Николай Крумов. 

Изложба " Българските опълченци и град Варна “, отдадена на 27-ми юли – денят на Освобождението, е открита край Слънчевия часовник на входа на Морската градина. Инициативата ще продължи до 31 юли. Фотографиите в изложбата са предоставени от Музея на Възраждането към Регионалния исторически музей – Варна. Сред тях могат да се видят изображения на опълченци, които са малко познати на варненци като Господин Иванов, Анастас Вангелов, Никола Савов, Андрей Андреев, Никола Корчев, Атанас Иванов, Желю Попов, Георги Сивков и други. 22-те фотографии и 4-те осведомителни табла са правени са в разнообразни фотостудия в България и чужбина.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР