Varna24.bg Районен съд – Варна осъди 21-годишен водач, причинил по

...
Varna24.bg Районен съд – Варна осъди 21-годишен водач, причинил по
Коментари Харесай

Стана ясно наказанието на младежа, помел четирима на спирка Тракия

 Varna24.bg Районен съд – Варна осъди 21-годишен лидер, предизвикал по несъобразителност злополука с трима потърпевши край автобусна спирка на площад " Тракия “, оповестиха от пресслужбата на съда.                           

21-годишният обвиняем беше приет за отговорен в това, че на 4 ноември 2019 година, при ръководство на лек автомобил, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата като изгубил надзор над колата и по несъобразителност  причинил телесни повреди на  повече от едно лице.

Тежкият случай става към 7.40 часа сутринта край автобусна спирка " Тракия “ на бул. " Владислав Варненчик “. Подсъдимият, на връщане след нощна промяна, карал длъжностен пикап с ниска скорост, директно след прекъсване на контролирано със светофар кръстовище, когато ненадейно губи надзор над автомобила, качва се на тротоара и блъска чакащи на спирката. Ранени са две девойки - ученички в 8 клас, както и прибиращ се от нощна промяна млад мъж. В резултат на непредпазливото пътно транспортно произшествие  едното от потърпевшите девойки получава междинна телесна щета с разстройство на здравето, другата ученичка е със строшаване на десния крайник, а потърпевшият мъж – междинна телесна щета със строшаване на кости на двата крайници и травматичен потрес.

При проучване на кръвта на лидера не са открити алкохол или наркотични субстанции. Веднага след злополуката той се опитал да помогне на потърпевшите и да спомага на извиканите на място екипи на незабавна помощ. Непосредствено след излизането си от полицията, след първичните дейности по следствие на случая, 21-годишният лидер отива със свои другари и подарява кръв за потърпевшите. Впоследствие, дружно с родителите си, посещава още веднъж болничното заведение, сервира извиненията си на околните, като оставя телефонните си номера за контакт с предложение да помогне. Подсъдимият обезпечава средства със съдействието на своя шеф за закупуване на нужни импланти за интервенция на единия от потърпевшите, провежда и акция за кръводаряване измежду сътрудниците си в помощ на по-тежко потърпевшото момиче.

Производството по делото завърши с импортирано от прокуратурата, реализирано сред страните и утвърдено от  съда съглашение, с което на 21-годишния лидер бе наложено наказване от една година и шест месеца отнемане от независимост. Изпълнението на наложеното наказване се отсрочва с изпитателен период от 3 години. Той бе лишен от право да ръководи МПС за период от 1 година. Направените по делото разходи за близо 2000 лв. също са в тежест на подсъдимия.

Пострадалите се уведомяват за утвърденото съглашение и опцията да предявят по правосъден ред цивилен иск за неимуществени вреди. Съдебният акт е финален и влиза в действие незабавно.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР