Varna24.bg Плажът на Варна очаква своите туристи в пълния си

...
Varna24.bg Плажът на Варна очаква своите туристи в пълния си
Коментари Харесай

Плажът на Варна очаква своите туристи в пълния си блясък

 Varna24.bg Плажът на Варна чака своите туристи в цялостния си искра, видя кореспондент на Varna24.bg

Първите жадни за слънчеви лъчи гости към този момент събират загар край морския бряг. 

" Плажът беше измит, изравнен и обезпаразитен от Оперативна програма " Дезинфекция, дезинсекция и дератизация “, с които имаме контракт за обработката на плажната ивица през целият сезон. Осигурен е санитарният най-малко от избавителни екипи, а в цялостния си потенциал спасителите ще поемат надзора над плажуващите след 1 юли. Водното избавяне на този стадий е задоволително, защото няма всеобща посещаемост на плажа към момента. Чадърите и шезлонгите са сложени съгласно напътствията за сигурност на Министерство на туризма. Осигурени са медицинските екипи от ДКЦ I " Св. Климентина ". Подчертавам, че първите проби за чистотата на морската вода, направени от РЗИ Варна не регистрират никакви отклонения. Който и да пристигна сега на плажа във Варна ще види, че водата е кристално чиста и бистра. Първите запалянковци към този момент се къпят в морето ", разяснява за медията ни Андрей Василев, търговски шеф на компанията концесионер на плажа.

Припомняме, че хората с увреждания в инвалидни колички към този момент няма да гледат морето от Крабрежната алея във Варна, а ще имат достъп до плажната линия. Това е допустимо, откакто на Централният плаж във Варна бе инсталирана платформа за достъп на трудноподвижни хора до плажа и морето.

На цялостни обороти към този момент работят и огромна част от заведенията по плажната линия, които са желано място в жарките летни дни. 

Ето какви са и цените на чадърите и шезлонгите по плажовете във Варна и курортите, съгласно информация от Министерство на туризма:

Летовниците в курорта “Златни пясъци " ще плащан по 2.00 лева за чадър и шезлонг. 

Цената за " Слънчев ден " е 4.00 лева, на  “Св.Св.Константин и Елена - север ", “Св.Св.Константин и Елена - юг " и  " Св.Св.Константин и Елена - дребен плаж " за чадър и шезлонг ще се заплаща по 5.00 лева, а на " Св. Илия " по 4.00 лева. 

Плаж “Буните 2 " във Варна ще дава чадър и шезлонг за по левче.

На “Рибарски " плаж няма да бъдат поставяни чадъри и шезлонги, а посетителите на   " Варна - централен " би трябвало да подготвят по 5.00 лева за чадър и шезлонг. 

На плаж " Панорама - юг " във Варна цената на принадлежностите е 4.00 лева                     

За " Кабакум - север, част 1 по 1.00 лева, а на Кабакум- централен " по 2.50 лева за чадър и 3.00 лева за шезлонг.  

За " Кабакум-юг ", част 1 цената е 2.00 лева за чадър и шезлонг. 

За " Кабакум - Бисер "  2.50 лева за чадър и 2.00 лева за шезлонг.  

Плаж Сахара 1 ще предлага на туристите чадър и шезлонг на цена 5.00 лева, а Сахара 2 срещу 3.25 лева                      

Минерален басейн - север ще е с цени от 5.00 лева за чадър и шезлонг, а Минерален басейн - юг  няма да има такъми. 

Плаж Офицерски - изток ще е с цени от 2.50 лева за чадър и шезлонг, а  Офицерски-запад по 1.00 лева да всяко от удобствата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР