Varna24.bg Окръжна прокуратура Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо

...
Varna24.bg Окръжна прокуратура Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо
Коментари Харесай

Ето какво точно е станало между д-р Димитров и Плъха, обвинението е за убийство!

Varna24.bg Окръжна прокуратура Пловдив внесе в съда обвинителен акт по отношение на Иван Димитров, на 49 година, за това, че на 2 март 2018 година, в Пловдив, съзнателно е умъртвил другиго  Жоро Джевизов, като убийството е осъществено при превишаване на рамките на неизбежната защита – закононарушение по член 119 във вр. член 115 от Наказателния кодекс,

Димитров е предаден на съд и за това, че на 2 март 2018 година в Пловдив е държал огнестрелно оръжие – револвер, марка " Валтер “ и муниции за огнестрелни оръжия – 16 броя патрони, 9х18 мм и 1 брой патрон с надпис " 1947 GEL 9M38 “, без да има за това съответно позволение – закононарушение по член 339 алинея 1 от Наказателния кодекс.

На 1 март 2018 година потърпевшият Джевизов решил да извърши кражба в Пловдив. Обвиняемият Димитров живеел в кооперация, зад която имало двор и в него шест гаражни кафези. Той употребил първата за работилница. На същата дата обвиненият бил самичък в дома си, тъй като правел ремонт.

На 2 март 2018 година,  към 1,30 часа през нощта обвиненият минал през една от стаите в жилището си и видял, че лампата в работилницата свети. Помислил, че е не запомнил да я изключи и решил на сутринта да отиде да я загаси. След известно време забелязал, че лампата не свети и вратата на гаража-работилница била леко открехната. Решил да ревизира какво се случва, помислил, че е осъществена кражба. Като излизал от жилището си, обвиненият взел револвер " Валтер “, модел  " PH-9x19 “, за който не имал позволение. Оръжието било заредено с патрони, за чието владеене нямал позволение. Насочил се към гаража, с цел да ревизира дали е осъществена кражба.

Там се намирал Джевизов, който бил приготвил разнообразни предмети за изнасяне в найлонови торби. В хода на досъдебното произвеждане са били събрани доказателства, че преди да създаде изстрел с нелегално притежавания револвер " Валтер “, обвиненият е бил атакуван от Джевизов, като нападението се изразявало в мятане на нож, с 12-сантиметрово острие, както и на железна рекламна табела.

При хвърлянето на ножа на Димитров му е била породена прободно-порезна рана в десния крайник, а от удара с табелата – травматичен оток на дясната ръка. По тези аргументи е признато, че убийството е осъществено при превишаване на рамките на неизбежната защита.  Първоначално обвиненият е бил арестуван, като на 6 март 2018 година му е взета мярка за неотклонение " подписка “.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР