Varna24.bg Окръжен съд – Бургас призна за виновен Михаил Станчев

...
Varna24.bg Окръжен съд – Бургас призна за виновен Михаил Станчев
Коментари Харесай

Вижте каква присъда получи Михаил, стрелял по красавицата Симона и убил бизнесмена Коста Николов

 Varna24.bg Окръжен съд – Бургас призна за отговорен Михаил Станчев в убийството на предприемача Коста Николов и стрелбата против  красивата Симона Тодорова, чийто живот лекарите едвам избавиха. Той ще лежи в пандиза 24 години, при първичен " непоколебим режим " на изтърпяване на наказването.

Както Burgas24.bg  съобщи делото бе гледано по реда на особените правила на Глава 27 от Наказателно-процесуален кодекс – кратко правосъдно разследване. Подсъдимият напълно призна всички обстоятелства, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и своята виновност. Окръжен съд – Бургас откри, че направените признания от страна на подсъдимия се поддържат от събраните в досъдебното произвеждане доказателства и ги одобри. Съдът се употребява от по този начин направените признания при постановяване на присъдата. В правосъдното съвещание Станчев изрази страдание за осъщественото действие и съболезнования към околните на потърпевшите.

Съдът одобри за взаимно разглеждане в сегашния правосъден развой предявените цивилен искове от потърпевшите лица. Съдът конституира като цивилен ищци и частни обвинители майката на умрелия - С. Н., неговата щерка – С. Н. и сестра – М. Н. Окръжен съд – Бургас конституира като цивилен просител и потърпевшата Симона Тодорова.

Окръжен съд – Бургас осъди Михаил да заплати на дъщерята на умрелия цивилен иск в размер на 150 000 лева, на майката на умрелия цивилен иск в размер на 100 000 лева, а на сестрата – 20 000 лева, представляващи обезщетение за породени с умъртвяването на потърпевшия неимуществени вреди. Съдебната инстанция го осъди  да заплати на Симона цивилен иск в размер на 70 000 лева, обезщетение за неимуществени вреди от породените й от Михаил увреждания. В правосъдното съвещание Окръжен съд – Бургас почете настояването на повереника на потърпевшите лица и позволи разпит на свидетелката И. Й., някогашна брачна половинка на потърпевшия К. Н., за определяне интензитета на болките и страданията на околните от загубата на К. Н.

Държавното обвиняване изиска да бъде наложено наказване пожизнен затвор на Станчев което да бъде редуцирано на отнемане от независимост за 27 години, при превес на оттегчаващите виновността условия. Повереникът на потърпевшите лица – близки на умрелия също изиска наказване пожизнен затвор, което да бъде сменено с отнемане от независимост за период от 30 години. Защитата на Михаил С. пледира за наказване отнемане от независимост от 15 до 20 години.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана пред въззивна инстанция в 15-дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР