Varna24.bg официално становище на синдикатът по повод трагичния инцидент със

...
Varna24.bg официално становище на синдикатът по повод трагичния инцидент със
Коментари Харесай

Варненските пожарникари търсят виновника за смъртта на колегата им край Куклен! Кой одобри тези пожарни?

Varna24.bg публично мнение на синдикатът във връзка трагичния случай със умрял пожарникар в Пловдив. Ето какво написа в него:

СФСМВР изрично не приема добилите гласност версии за аргументите довели до ПТП с пожарен автомобил Магирус TLF3000/300 на шаси Ивеко ФФ150ЕВ на 17.08.18г., свеждащи обстановката до неприятни пътни условия и/или неточност на лидера.

Вследствие на произшествието умира мл. специалист Илиян Попов на 48 години. Другите двама пожарникари от екипа са с разнообразни контузии и са приети в болница в болнично заведение.

В СФСМВР сме загрижени за живота и здравето на българските пожарникари и молим да се подхващат незабавни ограничения от способените органи за осъществяване на обстойна инспекция кой и при какви условия е одобрил доставката на тези пожарни коли по оперативна стратегия " Околна среда 2007-2013 “.

Само в границите на последните 18 месеца това е четвъртия случай с подобен модел. Дори това е задоволителен мотив да се запитаме трябваше ли да има четвърти, с цел да стартират способените служби в Министерство на вътрешните работи и ГДПБЗН инспекция, разбор на аргументите, с оглед запазването на човешки животи. Смъртта на сътрудника ни задължава да настояваме за цялостно изясняване до каква степен тези машини са пригодни за всевъзможни условия. Въпросите, на които желаеме отговор, и ще настояваме с всички законни средства да го получим са:

- Отговарят ли тези пожарни коли на заложените от възложителя спецификации?

- Какво е качеството на направата на надстройката и другите елементи и възли от нея?

- Съществува ли рисково изместване на центъра на тежестта настрана и нагоре по време на придвижване и влизане в завои, при отчитане инерционността на водата в цистерната?

С оглед създалата се обстановка и повтаряемост на ПТП да се извършат необходимите експертизи и инспекции на държанието на колите в действителни пътни условия и статистическа обработка на данните за потребление на този вид коли при горски пожари.

Силно се надяваме, че в Министерство на вътрешните работи към момента има почтени, способени и познаващи морала ръководители, които да подхващат нужното, с цел да не губим човешки животи в резултат на незаконна немарливост или небрежност. В случай, че поставените въпроси бъдат отминати с безмълвие, както постоянно се получава във връзка с ГДПБЗН на Министерство на вътрешните работи, СФСМВР си резервира правото да предприеме нужните дейности, в границите на законите на Р България. СФСМВР
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР