Varna24.bg Мостчето на желанията в Морската градина ще бъде възстановено

...
Varna24.bg Мостчето на желанията в Морската градина ще бъде възстановено
Коментари Харесай

Възстановяват автентичния вид на емблематични обекти в Морската

Varna24.bg Мостчето на желанията в Морската градина ще бъде възобновено в достоверният му тип по фотоси на остарели варненци и архивна информация, научи Varna24.bg .

Конструкцията беше демонтирана неотдавна и сега обектът е ограден, а наоколо е сложено осведомително табло, от което излиза наяве какво следва да се направи в зоната на Алпинеума. 

От информацията излиза наяве, че мостчето ще бъде възобновено от солиден иглолистен материал /лиственица/. Ще бъдат възобновени водните резултати в Алпинеума, ще бъде възобновена настилката от варовикови плочи, скалните групи ще бъдат почистени. Предстои в региона да бъде осъществена санитарна резитба, реорганизация на тревни площи и внасяне на присъща Алпийска растителност. Ще бъде възобновено и парковото осветяване.  

Автентична визия ще има и макетът на Черно море пред Аквариума в Морската градина. Там следва възобновяване на макетната карта и създаване на нови съоръжения за обикаляне и пречистване на водата в коритото на макета. Ще бъдат възобновени бронзовите надписи, които преди време са били демонтирани и се съхраняват на склад. Ще бъдат възобновени и обогатени заобикалящите макета зелени площи и прибавяне на нови растителни групи. Ще бъде преасфалтирана и компрометираната алея наоколо.

Реконструкцията на двата обекта е част от ремонтите, които се правят в парка. Както към този момент съобщихме, скатът на алеята под Морското казино, която води към Крайбрежната алея, е съвсем подготвен. Предстои и възобновяване на розариума. 

Припомняме, че към 48 декара обща повърхност ще бъдат ремонтирани в парка. Предвидената сума за цялостната активност е съвсем 2.5 милиона лв..

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР