Varna24.bg Младен Иванов, директор на общинската фирма Общински паркинги и

...
Varna24.bg Младен Иванов, директор на общинската фирма Общински паркинги и
Коментари Харесай

Близо 2000 са заявленията за абонамент в синята зона“

Varna24.bg Младен Иванов, шеф на общинската компания " Общински паркинги и синя зона “.

От тях над 1800 са на жители, живеещи в обсега на зоната, 50 са на търговци и 37 на притежатели на електроавтомобили.

" Синята зона " е нещо, което е в развиване. Ако се постанова сме подготвени на гъвкави промени, тъй че да бъде комфортно и за хората, сподели неотдавна в изявление за за  Varna24.bg  Младен Иванов.

" Към сегашния миг няма нещо, което да ни тормози, всичко, което се случва е съгласно нашите прогнози. За живеещите местата ще стигнат по наше изследване. Броят на колите в обсега на зоната е към 3000, т.е. еднакъв е броят на колите и на паркоместата. Но това не значи, че броят на колите на живущи ще бъдат паркирани през цялото работно време. Тези хора, които живеят в централна градска част в по-голямата част на деня работят, местата са за споделено прилагане, като се изключи местата за инвалиди и за електрически автомобили. Идеята на зоната е да има постоянно свободни места, там където човек отива да си свърши някаква работа. Ако са запълнени напълно през целия работен ден, това значи че синята зона не действа вярно. Тогава методите са понижаване на времето или повдигане на цената. Това се случи в София. 

Жалби на жители имаме от позиция на това, че хора желаят места, които сме ги забранили за паркиране да ги реорганизираме. Такъв е случая от ул. " Дебър “ до ул. " Панагюрище “. Сега обмисляме вид да обособим в допълнение паркоместа там, а по стандартите за планиране които съблюдаваме нямаше по какъв начин да разгадаем. Ще забележим дали в случай че обособим улицата като еднопосочна ще може да се реализира това. 

Синята зона не е нещо статично, съобразяваме се с желанията на хората, които живеят и работят в центъра. Не е казано, че след месец или година няма да се трансформират нещата към по-добро. За нас е значима противоположната връзка и сигналите които получаваме, с цел да забележим, в случай че имаме някъде пропуски да можем да ги отстраним ", сподели още Младен Иванов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР