Varna24.bg Меката зима улеснява ремонтите във Варна. Активно се работи

...
Varna24.bg Меката зима улеснява ремонтите във Варна. Активно се работи
Коментари Харесай

Меката зима улеснява ремонтите във Варна

Varna24.bg Меката зима улеснява ремонтите във Варна. Активно се работи по двете прави на бул. " Съборни " от бул. " Сливница " до бул. " Владислав " и по ул. " Георги Бенковски " от бул. " Владислав " до ул. " Д-р Пискюлиев ", видя кореспондент на Varna24.bg

Ако времето бъде благосклонно към морската столица, е изцяло допустимо обектите да бъдат изпълнени и по-рано от плануваните периоди.

Припомняме, че приключи първият стадий от ремонта на ул. " Бенковска ", само че последният пласт асфалтова настилка ще бъде положен през пролетта. Своевременно и за сметка на изпълнителя бяха изкърпени дупките, които зейнаха неотдавна по трасето.

Докато ремонтираният сектор от " Бенковска " е напълно затворен за придвижване, то по бул. " Съборни " придвижването се реализира в двете посоки в едното платно и не се постановат маршрутни промени за колите и транспортните средства от градския транспрорт. 

Строително-ремонтните действия по трасето плануват полагане на нов тръбопровод и канализация, ремонт на пътната настилка, създаване на велоалея и обезпечаване на налична среда за хора в неравностойно състояние.

Както към този момент Varna24.bg заяви, и през тази година не престават стартиралите към този момент ремонтни действия по построяването на новият бул. " Левски ". Както стана ясно, за строителството му през 2019 година са заложени близо 38,3 млн. лв..

Освен това към 18 млн. лв. са планувани за главен ремонт на пътна мрежа, артерии, алеи и други обекти по инфраструктурата. Малко над 7 млн. лв. ще коства настоящата рехабилитация на улици в града.

Предстои построяването на пътна автомобилна рампа на автомагистрала " Хемус “, с качване от бул. " Ат. Москов “, за която в бюджета са заделени 1,65 млн. лв.. Друг огромен обект е реконструкцията на улица от бул. " Първи май “ към Рибарско пристанище " Карантината “, която ще коства над 1,5 млн. лева

Ремонтни действия тази година ще има също на улиците " Кап. Рончевски “, " Ал. Рачински “, " Флора “, " Баба Тонка “. Мащабно възобновяване на улици ще има и в с. Константиново, за което в бюджета на община Варна са заделени 2,5 млн. лв..

Предстои също благоустрояване на междублокови пространства. Едно от тях е сред улиците " Г. Бенковски “, " Сава Доброплодни “, " Христо Попович “ и " Панайот Волов “, а друго – на ул. " Отец Паисий “. В бюджета са заделени средства и за планиране благоустрояването на редица междублокови пространства в разнообразни елементи на Варна. За улично осветяване община Варна е отделила 300 хиляди лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР