Varna24.bg Култовата дискотека "Екстраваганца" на Крайбрежната алея остана в историята.

...
Varna24.bg Култовата дискотека "Екстраваганца" на Крайбрежната алея остана в историята.
Коментари Харесай

Продължава разкрасяването на Крайбрежната алея! Култова дискотека остана в историята, правят сърф училище

Varna24.bg Култовата дискотека "Екстраваганца " на Крайбрежната алея остана в историята. Сградата е изцяло изтърбушена, видя кореспондент на Varna24.bg .
Конструкцията обаче няма да бъде изцяло отстранена, а укрепена и реставрирана, тъй че да бъде основана на нейно място постройка с нова визия, която ще хармонира архитектурно с останалите обекти по алеята, реставрирани по модела на основаните през далечната 1928 година постройки.
Това показа за Varna24.bg Андрей Василев, търговски представител на концесионерите на крайбрежната алея във Варна.
Проектът, както до момента, е координиран с Института по запазване паметниците на архитектурата и Министерство на културата. 
На мястото на дискотеката преди години са се намирали съблекалните на рибарския плаж, които не са част от старите здания и нямат културна стойност. Към момента е взето решение, че на мястото няма да има водолазен център, както се очакваше, а единствено сърф учебно заведение, където ще се практикуват всички съпътстващи го спортове с дъски.
Припомняме, че предходната година завърши третия стадий от ремонтните действия, реновирането, реставрирането и укрепването на постройките на Централните и Северните морски бани.

Работата по реставрацията на постройките по алеята е част от капиталовата стратегия на компания "Лазурен бряг ". Идеята на стопаните на алеята е в крайбрежната зона да бъдат построени повече целогодишни обекти, които да дават прехранване на повече варненци и се трансфорат в привлекателен център за всички, които обичат да са край плажа и морето.     
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР