Varna24.bg изрази възмущението си от факта, че живеещите в обхвата

...
Varna24.bg изрази възмущението си от факта, че живеещите в обхвата
Коментари Харесай

Читател: Плащаме рекет на КАТ - Варна заради синята зона

Varna24.bg изрази възмущението си от обстоятелството, че живеещите в обсега на " синята зона " във Варна са принудени да заплащат за замяна на талона на автомобила си, в случай че регистрацията му се разминава с адреса на неговия  притежател по нотариален акт и персонална карта. Ето какво показа той:

" Поводът да се свържа с вас е разменената ми преписка със " синя зона Варна ". За следващ път в гр. Варна, ние  жителите и данъкоплатците сме принудени да заплащаме със здравето, нервите, времето и средствата си, следващата управническа недомислица.

Обхвата на първия стадий на синя зона Варна покрива най-малко 8-10 000 семейства, надлежно разполагащи с към 3500-4000 автомобила.

Зоната предлага 2600 места, от които 100 инвалидни, 20 за електрически автомобили, незнаен брой платени служебни абонаменти от компании.

Допълнителни паркоместа не бяха обезпечени, условно съществуващите преди въвеждането на " Синя зона " надлежно са към този момент с 1/3 редуцирани.

Във връзка със създалата се обстановка, която би следвало да е ясна от началния стадий на обмисляне на зоната, неизбежно се стигна досега, в който заявките на живеещите надвишават упованията на общинарите и надлежно ще редуцират съществено приходите от нея. Ситуацията припомня тази за приема в детските градини на община Варна, децата постоянно " изненадващо " се оказват  повече от местата в градините и по този начин години наред. 

Синята зона  повтаря тази порочна процедура, при която няколко души, живеещи в зоната ще се борят за едно място, което нарушава едно от главните ни конституционни права - за свободен достъп до парцелите ни.

В тази връзка общинското дружество " Синя зона " е подхванало ограничения за умишлено закъснение на отговори и отхвърления на заявките по всевъзможни нелогични аргументи, плодове на една порочна разпоредба на Оценка за съвместимост Варна.

Едно от неуместните условия докара до безпорядък и в работата на КАТ-Варна, които от години се славят с пагубна организация и невъзможни изчаквания за обикновени административни услуги.

Поредният правно необразован общинар е решил да обвърже адреса от талона на колите с местоживеенето на притежателите му, което докара до провокирана вълна от искащи замяна в къси периоди.

Съответно през вчерашният ден в КАТ-Варна едно гише обслужва жители с три спирания за почивки и един час обедна отмора, до момента в който три гишета бездействат и обслужват компании.

Гражданинът-данъкоплатец е изправен пред избора да си заплати на компания медиатор или да жертва втори ден от отпуската си.

В очите на живущите в така наречен " Синя зона ", тя е опорочена още преди да е стартирала, нека не се подреди до следващия монумент на нелепостта в община Варна, следвайки " интегриран градски превоз ", стадион " Варна " и.т.н.

След като моят автомобил може да води независим юридически живот и неговият адрес е определящ, ще чакам община Варна да си потърси от него, по непрекъснат адрес дължимите налози ".

Ето и писмото на въпросният жител до " синята зона ":

" Здравейте " синя зона ",

откакто подкрепихме финансово администрацията на КАТ-Варна и съпътстващите я структури, чакам вашето мнение в рационален период.

Ще считаме  към този момент веднъж изчаканите 14 работни дни, за  обработено заявление,  за умишлено закъснение на отговора.

2018062800055  Отказан  28.06.2018 година

2018071800065  Изчаква утвърждение 18.07.2018 година

Относно наредбата на ОС-Варна, касаеща така наречен " Синя зона " ще желая като домоуправител, представляващ, 14 фамилии, вашето умело мнение по следния въпрос:

- по какъв метод е привързан адреса в талона на автомобила с местоживеенето на ползвателите му към даден миг.

Кой е издал сходно наставление, автомобилът да е привързан с непрекъснат или сегашен адрес на притежателя. В нашият съответен случай, моето семейство употребява пълноценно и двете си жилища и все още. Може би правните специалисти на " Синя зона “ и община Варна гледат на колите като на независими правни субекти, водещи живот обособен от техните притежатели?! В този случай, ви предлагам за в бъдеще,  да си потърсите таксите и налозите не от мен, а от автомобила, по сегашен адрес!

Подобни текстове от разпоредба на Оценка за съвместимост София, касаещи разпоредбите в " синя зона " София към този момент е отменяна от АССГ, следва продължение във Варна. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР