Varna24.bg Интересна нова визия се очертава при ремонта на централното

...
Varna24.bg Интересна нова визия се очертава при ремонта на централното
Коментари Харесай

Оформя се интересно ново лице на централно варненско училище

Varna24.bg Интересна нова визия се обрисува при ремонта на централното варненско учебно заведение " Димчо Дебелянов ", видя кореспондент на Varna24.bg .

Сградата е съвсем измазана, а по фасадата се слагат големи алени букви. Готов е и новият физкултурен салон в двора на образователното заведение.  

Припомняме, че СУ " Димчо Дебелянов “ е едно от седемте учебни заведения, които са включени в план " Модернизация на просветителната инфраструктура на територията на град Варна “.

Ремонтът стартира напролет на предходната година, когато кметът Иван Портних направи символичната първа копка на плануваната за създаване спортна зала в двора на СУ " Димчо Дебелянов “.

Тогава стана ясно, че постройката на учебното заведение ще бъде в допълнение укрепена против сеизмични процеси, а покривът ѝ ще бъде реконструиран радикално.

Неотдавна шефът на дирекция  " Образование и юношески действия " в Община Варна Лилия Христова разяснява следното:  " Ремонтът на учебното заведение се оказа доста тежък. Надявам се той да завърши през март, само че това доста зависи от атмосферните условия “.

Тя разясни, че има доста строги условия за осъществяване на обособените действия. Така да вземем за пример синята ударопоглъщаща настилка в двора на учебното заведение може да се постави при температура на въздуха над +10 градуса. 

" Използвам случая още веднъж да се извиня на родителите, учениците и учителите за неудобството. Училищата, които ремонтираме по Оперативна програма " Региони в напредък ", са доста остарели и непрестанно изникват нови проблеми “, добави Лилия Христова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР