Varna24.bg Готовите участъци от новия бул. Левски ще бъдат пускани

...
Varna24.bg Готовите участъци от новия бул. Левски ще бъдат пускани
Коментари Харесай

Пускат поетапно завършени участъци от новия бул. Левски, вижте кога и къде

Varna24.bg Готовите сектори от новия бул. " Левски " ще бъдат пускани поетапно, изясни в изявление за Varna24.bg Николай Пашов, изпълнителен шеф на фирмата-изпълнител " Хидрострой ".  

- Г-н Пашов, по кое време се чака да бъде приключен изцяло новият бул. " Васил Левски "?

- Въпреки напъните, които положихме и ние като реализатор и Община Варна като възложител, последните каузи на притежателите за отбрана ползите им по повод размерите на компенсациите завършиха доста късно – в края на септември. При установяване крайният период за осъществяване следва да се вземат поради всички фактори, в това число и неподходящите метеорологични условия през миналата пролет и идните такива. Очакваме към края на годината да имаме значително осъществяване на плана. Графика за осъществяване на работа е в директна взаимозависимост от всички справедливи и субективни фактори, които могат да имат отношение към плана по този начин, че да бъде предпазен оптимално интереса на възложителя и качеството на изпълняваните работи.  

- Какво е направено досега и какво се прави? Ще бъдат ли пускани поетапно избрани подготвени сектори и по кое време се обрисува да стане това?

- Съсредоточени сме върху поетапното стартиране на разнообразни прави от новото трасе на бул. " Васил Левски ". Усилията ни до края на 2018 са съответно фокусирани върху стартиране сектори от главното трасе и локалните платна от бул. " Цар Освободител " до ул. " Георги Пеячевич “. В момента работим интензивно по  довършване на оборудванията на булевардите “Владислав Варненчик “ и " Сливница “ и стартиране на придвижването по ново построените кръгови кръстовища.

- Има ли пречки в работата и какви?

- Не мога да кажа, че няма справедливи аргументи, които нарушават ритъма на работа. Съобразявахме се с дейностите, свързани с отчуждаване на парцелите по новото трасе на булеварда, все още към момента има някои неосвободени здания. Вече загатнах, че ни затрудни и дъждовното време, в което теренът постоянно бе наводняван и мъчно изсъхваше. Да се изведе една съществена причина звучи като опрощение, а факторите са ясно дефинирани и обусловени. 

Има ли още неуредени въпроси с отчуждаването на парцелите?

- Отчуждителните процеси са активност ръководена от възложителя по плана. До колкото ми е известно като процедури са завършили. Към днешна дата има неосвободени няколко парцела, които са били съществени жилища на притежателите им и тяхното срутване следва. Разбираме, че не могат да се подценяват собствеността и ползите на засегнатите от строителството жители. Изпълнението на подобен огромен планове не може да е самоцел и той да се случи непременно.

- Ще се работи ли и през зимните месеци?

- Ще се работи непрестанно до окончателното довеждане докрай на плана. Разбира се, при вземане предвид с метеорологичните условия с оглед прецизно съблюдаване на технологиите и гарантиране на качеството. 

ВиК повредите са постоянно събитие при построяването на булеварда, на какво се дължат и пречат ли те на работата?

- ВиК аварии имаше при стартирането на плана и те, както неведнъж сме коментирал,и се дължаха най-вече на съществуването на непопълнени в кадастралната карта съществуващи мрежи. Към момента огромна част от плануваните в обсега на плана ВиК мрежи са изпълнени, като остава да се довършват нови водопроводи и канализации в обособени сектори, след освобождението на всички парцели. Възможни са планувани спирания на водоподаването към жителите при превключване на нови водопроводни клонове, което ще стане взаимно с ВиК оператора, след съобщение до засегнатите от тези действия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР