Varna24.bg Голям ремонт кипи на ул. Бенковска, видя репортер на

...
Varna24.bg Голям ремонт кипи на ул. Бенковска, видя репортер на
Коментари Харесай

Голям ремонт кипи на ул. Бенковска, резнаха част от платното заради паркинг

Varna24.bg Голям ремонт кипи на ул. " Бенковска ", видя кореспондент на Varna24.bg . Тежка техника работи по трасето, което свързва булевардите " Сливница " и " Владислав " във Варна сред кръстовищата на " Нептун " и " Образцов дом ". 

По еднопосочната улица се подменят тротоарни настилки и се поставят нови подземни връзки. Оформен е необятен тротоар, велоалея и място за озеленяване. Част от платното обаче е доста стеснено, с цел да бъдат построени паркинги на няколко места. 

Според четец на Varna24.bg решението е неуместно, защото по този метод се лишава от лентата на колите за престрояване за десен завой при включване в бул. " Владислав " на кръстовището на Образцов дом. Лентата свършва пред застрахователно сдружение, където са планувани паркоместа. Според нашият четец общинският паркинг е изработен, с цел да обслужва ползите на частната компания, която ще прави оценка вреди по колите точно на планувания паркинг. В същото време отрязаната лента за престрояване след паркинга може да побере два или три автомобила, чакащи за завой и това ще провокира големи тапи при изтеглянето на колоната от коли, разяснява варненецът.

Притесненията му пък се сблъскват с мнението на други жители, че центърът на Варна се нуждае незабавно от повече места за паркиране и решението на Общината да оформи такива островчета по ремонтираната отсечка е положително.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР