Varna24.bg Фоайето пред заседателната зала на Областна администрация във Варна

...
Varna24.bg Фоайето пред заседателната зала на Областна администрация във Варна
Коментари Харесай

Варненци се жалват на Мая Манолова от синята зона, градския транспорт и ЧСИ

Varna24.bg Фоайето пред заседателната зала на Областна администрация във Варна се извърши с хора, пристигнали да се жалват по разнообразни проблеми на омбудсмана Мая Манолова във Варна, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Майка с малко детенце, болно от муковисцидоза, потърси подпомагане от Манолова за лекуването на детето и настаняване в общинско жилище. Жена с множествена склероза пък се жалва от неналичието на инвалидно паркомясто пред дома и на ул. " 27 юли “ в обсега на " синята зона ". Мъж в неравностойно състояние пък се оплака на омбудсмана от неналичието на положителни условия в интегрирания градски превоз на Варна, както и от обстоятелството, че с ремонтите във Варна и смяната на маршрута на някои рейсове, хората с увреждания са лишени от опцията да стигнат до УМБАЛ " Сухопътни войски. Марина “, с което на процедура са лишени от опазване на здравето на този стадий.

На опашката от чакащи се подреди и семейство, на което частен правосъден реализатор е продал жилището на безценица, до момента в който текат оспорвания и правосъдни процедури.

Други пък се жалваха на Мая Манолова от проблеми при заплащането на налози и намесата на частни правосъдни реализатори.

В 12.30 часа публичният бранител ще посети палатката на майките на деца с увреждания, част от протестната мрежа " Системата ни убива! “.

В 13.00 часа в Карин дом Мая Манолова ще се срещне с представители на хората с увреждания, с които ще разиска техни проблеми и законодателните начинания за поддръжка на хората в неравностойно състояние. 

Георги Станчев и Лилия Пенчева, която е в Управителния съвет на Дружеството на инвалидите споделиха за Varna24.bg проблемите, с които са пристигнали при Манолова.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР