Varna24.bg Домът на създателя на Морската градина във Варна -

...
Varna24.bg Домът на създателя на Морската градина във Варна -
Коментари Харесай

Къщата на Антон Новак в Морската градина чака да се превърне в красив символ

 Varna24.bg Домът на основателя на Морската градина във Варна - Антон Новак, от години тъне в нечистотия и давност. Сградата е в сърцето на парка, но се разрушава и е рискова, оповестява Нова тв.

" Ако ние стопанисвахме къщата, тя нямаше да наподобява по този метод. Множество хора се вълнуваха какво ще се случи и в чии ръце ще попадне и защо ще се употребява къщата. Винаги е имало недомлъвки ще бъде ли музей, само че публична позиция няма ", сподели Димитър Новак, правоприемник на Антон Новак.

" Сградата наподобява извънредно. Преди всичко желая да кажа, че удивлявам на Антон Новак. Радвам се, че към този момент се приказва за тази постройка. От 2014 година е почнало изследваме собствеността на постройката и тя към този момент е трансферирана на Община Варна. Къщата ще бъде обезопасена в най-скоро време. Един рушащ се знак ще стане хубав ", уточни Николай Савов от Община Варна.

" Към сегашния миг постройката не впечатлява с особена архитектурна и художествена стойност. Антон Новак прекарва към 50 години в тази къща. Това е индивидът, който основава огромна част от  зелените пространства във Варна ", добави краеведът Християн Облаков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР