Varna24.bg Доброволци на Национална гражданска инициатива за забрана на отглеждането,

...
Varna24.bg Доброволци на Национална гражданска инициатива за забрана на отглеждането,
Коментари Харесай

Във Варна тече подписка против убиването на животни заради кожите им

Varna24.bg Доброволци на Национална гражданска самодейност за възбрана на развъждането, умъртвяването и търговията с животни за рандеман на скъпи кожи на територията на Република България, събират подписка в поддръжка на идеята си на входа на Морската градина, видя кореспондент на Varna24.bg

Варненци и гостите на града с любознание се спираха, с цел да научат повече за акцията, след което множеството се включваха с поддръжка в подписката. 

За медията ни доброволците споделиха, че практиките, свързани с развъждането на животни за рандеман на скъпи кожи, носят редица етични и екологични проблеми, както и сериозна щета за качеството на живота на хората, имащи неприятния шанс да живеят наоколо до животновъдните обекти за рандеман на кожи. 

От 2013 година насам, на ръба на закона, на територията на България съществуват ферми, в които се отглеждат и убиват американски норки. В момента публично има три регистрирани такива ферми, като една от тях е с краткотрайно прекратена активност. Другите две са настоящи. В тях над 100 хиляди животни са убити единствено през предходната година, а потенциалът на фермите непрестанно се усилва. 

Целта на Гражданската самодейност е да внесе в Народното събрание предложение за промяна в Закона за ветеринарно-медицинската дейност и в Закона за отбрана на животните, за възбрана на развъждането, умъртвяването и търговията с животни за рандеман на скъпи кожи в Република България. 

Националната гражданска самодейност е определена като средство от Закона за директно присъединяване на жителите в държавната власт и локалното самоуправление. Законът позволява подписи в поддръжка на предлагането да се събират в границите на три месеца, на територията на цялата страна. Пунктове за подписи ще има с изключение на във Варна и съвсем във всички огромни градове. Успоредно със събирането на подписи, ще се организира и осведомителна акция за въздействието на фермите за скъпи кожи. След внасяне на подписката, законът изисква в три месечен период народните представители да прегледат и гласоподават предлагането. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР