Varna24.bg Чудно ми е защо в България хората отказват да се

...
Varna24.bg
Чудно ми е защо в България хората отказват да се
Коментари Харесай

Шефът на най-голямата болница в България: Чудно ми е защо хората отказват да се ваксинират

 Varna24.bg " Чудно ми е за какво в България хората отхвърлят да се имунизират. Това сподели пред публицисти изпълнителният шеф на УМБАЛ “Св. Георги " Пловдив проф., съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .  Не знам за какво се учудвате, че някой  може да загине от коронавирус, било то и дете. Пациенти умират всекидневно при нас от коронавирус и освен поради коронавирус. По принцип коронавирус може да бъде и главно, може да бъде и съпътстващо заболяване. Това е едно доста тежко заболяване, което обгръща целия организъм и провокира какви ли не затруднения ". 

" Това, което имам като наблюдаване, е, за жалост, че броят на пациентите в млада възраст е увеличен значително ", сподели още Джамбазов. Затова в Детската клиника на болничното заведение са били разкрити в допълнение още 4 интензивни кревати, които към този момент не са заети.  

" В самата детска клиника има интензивен сектор, където към този момент лежат две деца. Делта вариантът не щади никой. Не знам доколко институциите имат респекта на жителите, само че аз не виждам друго, с което можем да се борим, с изключение на с имунизацията и спазването на ограниченията ", добави Джамбазов.

Той уточни, че сега от 200 свободни кревати 130 са заети, по тази причина не се постанова разкриването на още. Но е стеснителен фактът, че в интензивните отделения стартира едно затрупване с пациенти, които са интубирани и в тежко състояние и единствено едно свободно легло има сега там свободно за възрастни пациенти. Около 105 са пациентите, които рано или късно може да стигнат до това интензивно лекуване.  

Проф. прикани хората да не изчакват у дома, а да си напарвят тест още при започване на появяването на признаци за коронавирус и да се стартира лекуване. Той уточни, че при тях идват хора, които са се лекували в къщи с антибиотици, или нещо друго и след 7-8 ден са се влошили, с температура и усложнение в дишането. Те трябав да бъдат сложени неотложно на О2 наложително. Болницата разполага със лична кислородна централа, тъй че нито един от пациентите няма да остане необслужен.

При събаряне на маската единствено за минути може да настъпи внезапна смяна в сатурацията и човек да припадне.  

Джамбазов сподели още, че експертите в болничното заведение са на прага на опциите си от отмалялост.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР