Varna24.bg Бивши и настоящи ученици отОУСв. Патриарх Евтимий:виж ощеНамерете бивши

...
Varna24.bg Бивши и настоящи ученици отОУСв. Патриарх Евтимий:виж ощеНамерете бивши
Коментари Харесай

Училище във Владиславово с ново игрище и модерна фитнес площадка на открито

 Varna24.bg Бивши и сегашни възпитаници от
ОУ " Св. Патриарх Евтимий ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Малки и огромни се радват на новите придобивки, с които се снабди пространството в учебният двор на Основно учебно заведение " Св. Патриарх Евтимий " във " Владиславово ", съобщи кореспондент на Varna24.bg .   

Със средства от Община Варна приключи ремонта на спортното игрище, където беше положена нова противоударна настилка, бяха инсталирани нови кошове за баскетбол и футболни порти. 

В двора са инсталирани и новите съвременни фитнес уреди навън. В зоната на фитнес площадката е построен ъгъл за тенис на маса, където възпитаници и живеещи в квартала, ще могат да спортуват и се разтоварват. 

По информация на Община Варна, през 2018 година бяха построени пилотно 10 спортни площадки в общински учебни заведения. През миналата 2019 година бяга построени още нови спортни площадки в 18 учебни заведения и детски площадки в 12 детски градини. Работата по основаването на отлични условия за спорт и игра във варненските учебни заведения, паркове и детски кътчета продължава и през новата 2020 г. 

Училище " Св. Патриарх Евтимий " е основано преди 130 години, когато за първи път бие школският звънец в с.Владиславово /тогава Паша-кьой/. Годината е далечната 1885-та. За първи път е намерено българско школо. Учебните занятия се водят в непокътнатата тогава турска джамия, а по-късно в постройката на селското читалище.

Поставено е началото - дълго чакано и мъчно! През 1941г. приключва построяването на първата учебна постройка, а името, което носи тя е на светите братя Кирил и Методий. Но селото се разраства, децата, жадни за познания са повече, а учебното заведение не дава отговор на публичните потребности.

Едва през 1975г. стартира строителството на днешната постройка на учебното заведение, а селото е оповестено за квартал на Варна. На 15.09.1977г. звънва първият звънец в новата учебна постройка. Най-сетне тя побира всички свои възпитаници. Името, което носи новото учебно заведение е " Сийка Трифонова ". Оттогава учебното заведение поема своя невероятен житейски път, чийто превратности в исторически и биографичен проект довеждат до преименуването му през 1992г. в " Св.Патриарх Евтимий "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР