Varna24.bg Бивши и настоящи ученици отОУСв. Патриарх Евтимий:виж ощеНамерете бивши

...
Varna24.bg Бивши и настоящи ученици отОУСв. Патриарх Евтимий:виж ощеНамерете бивши
Коментари Харесай

С кръшни хора и много вълнение откриха новата учебна година във Варна

 Varna24.bg Бивши и сегашни възпитаници от
ОУ " Св. Патриарх Евтимий ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.С много трепет и неспокойствие, артистична стратегия и кръшни български хора започва новата образователна година в доста варненски учебни заведения, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

По традиция малчугани, родители и педагози се събраха в учебните дворове, където с националния химн и приемане на учебното знаме бе даден старт на тържествената гала. Във всяко учебно заведение имаше готова артистична стратегия от стихове, песни и танци. Първи в учебните здания по традиция бяха поканени първолаците, а след тях всеки началник вкара своя клас. В двора на доста учебни заведения се изви кръшно българско хоро.

Новото тази година бе изчезналото море от букети в ръцете на деца и педагози, защото всеобщо родители и учители се сплотиха към идеята " Дарение вместо цвете ".

Въпреки това, нямаше преподавател, който да остане без цвете и жест на почитание, а всеобщо възпитаници и родители пускаха дарения в поставените кутии на входа на всяко учебно заведение и детска градина. Не липсваха и родители, които съблюдаваха традицията да поднесат самостоятелно букет на учителите.

Много варненски учебни заведения имат въведени униформи. Изненада обаче се оказа самодейност на родители на възпитаници от II " в " клас от ОУ " Св. Патриарх Евтимий " във " Владиславово ", където няма публично въведена униформа, само че се бяха организирали и закупили идентични блузки с надпис на класа и учебното заведение освен за децата, само че и за техните педагози. Според инициаторите на истинската концепция,  това ще е сплоти децата и ще отличи паралелката. 

Припомняме, че 2898 първолаци потеглят през днешния ден на учебно заведение в общинските учебни заведения във Варна. Общо 32 320 възпитаници ще прекрачат учебния предел през образователната 2019-2020 година, оповестиха от дирекция " Образование и юношески действия “. 

В детските градини в първа възрастова група ще влязат 2 600 деца, родени през 2016г., като 350 от тях минават от яслена в първа група в градините. Общият брой на децата в общинските детски градини е над 10 000.

За началото на новата образователна година са завършили плануваните летни ремонтни действия в постройките на 23 учебни заведения и 12 детски градини.

Varna24.bg пожелава здраве, триумфи и на добър час на всички възпитаници, педагози и родители!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР