Varna24.bg Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици,

...
Varna24.bg Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици,
Коментари Харесай

Стартира ремонтът на една от най-натоварените пътни отсечки във Варна, приключва през април

Varna24.bg Бивши и сегашни студенти от
Икономически университет:виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Днес започва ремонт на една от най-натоварените пътни прави във Варна, обхващаш трасето от бул. "Цар Освободител " на кръстовището с "Княз Борис I " под Икономическия университет до подлеза на Фестивалният и конгресен център, съобщи кореспондент на Varna24.bg .
Ремонтът е на обща стойност 1 850 000 лева и би трябвало да завърши през април, изясни кметът на Варна Иван Портних. 
Ето какво сподели той:
"Това е следващият план, който е част от капиталовата стратегия на Община Варна по линия на Оперативна програма "Региони в напредък ". Става въпрос за цялостна рехабилитация в сектора от Червения площад на бул. "Цар Освободител " и бул. "Приморски " до подлеза под Фестивалният комплекс - цялостна преправка на дъждовната канализация. Надяваме се с това да решим казусът с дъждовните води, които се стичат тук от целия град. Вярвам, че с този план тази задача ще бъде решена. Ще бъде осъществена цялостна замяна на тротоари и бордюри. Общата стойност на двата обекта е 1 850 000 лева Очакваме към април да сме завършили с ремонта. "
Кметът изясни, че няма по какъв начин да се избегне неудобството за жителите, смяната в маршрута на автобусните линии и тапите. 
"Мисля, че резултатът по-късно ще е позитивен. Следващият стадий ще стартира следващата година. Той ще обгръща трасето от подлеза на ФКЦ до гаровия площад. Платната няма да бъдат разширявани, в същия габарит са, защото Морската градина е в допир с този ремонт и не разрешава уголемение на платната. ", сподели кметът.
Той увери, че компания "Градски превоз " е положила старания с цел да разпространява смяната в маршрутите на рейсовете.  
"Лично съм направлявал процеса. От "Градски превоз " неведнъж слагаха ламинирани табелки с информация за смяната в маршрутите на всяка една спирка. За страдание недоброжелатели също има и се наложи няколко пъти да ги подменяме ".

Утре стартира и грандиозният ремонт на бул. 41-ви май " в "Аспарухово ", добави кметът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР