Варна. Задържаните в петък на пристанище Варна-Запад наркотици биха стрували

...
Варна. Задържаните в петък на пристанище Варна-Запад наркотици биха стрували
Коментари Харесай

Юлиян Мирков, Агенция “Митници”: Задържаните на варненското пристанище наркотици струват около 500 млн. евро на черния пазар

Варна. Задържаните в петък на пристанище " Варна-Запад " опиати биха коствали към 500 млн. евро на черния пазар. Това разгласи на конференция зам.-директорът на Агенция “Митници ” Юлиян Мирков, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна . Мирков добави, че от 1 кг от веществото могат да се произведат близо 10 000 таблетки, всяка от които се продава по 20 евро. Пратката, идваща от Китай, е съдържала към 2,5 тона от веществото “апа ”, което е относително ново за пазара.
" В останалите 3,5 тона от товара в контейнера не са се съдържали наркотични или перкурсорни субстанции ", сподели окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров, под чието наблюдаване се води следствието. Количествата са открити в петък на правилото на разбор на риска. Товарът, чиято последна дестинация не е Варна, е бил извънредно добре затулен и първичното рентгеново пролъчване не е открило неправда. " Стоката е била подредена по метод, който е затруднявал претърсването. Тя е изглеждала по този начин, както е била и заявена ", добави Юлиян Мирков. По случая още се води следствие, добави прокурор Чавдаров. Прокуратурата събира доказателства за покачване на обвиняване.
Диана СТОЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР