Варна. За зимните месеци вече има подписани договори с поддържащите

...
Варна. За зимните месеци вече има подписани договори с поддържащите
Коментари Харесай

Петър Гърбузов, ОД „Инженерна инфраструктура“ – Варна: Сключени са договори за зимна поддръжка на улиците в петте района на града

Варна. За зимните месеци към този момент има подписани контракти с поддържащите компании за петте региона на Варна. Осигурени са инертни материали за поддържане на пътищата. В средата на декември следва да бъде тествано с каква техника разполагат компаниите. Това сподели по време на съвещание за готовността за зимата, шефът на общинската дирекция по инженерна инфраструктура Петър Гърбузов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна . По думите му, въпреки всичко е налична и нужната машинизация, според контрактуваните условия. До края на зимния сезон е подписано рамково съглашение с фирмите-изпълнители.

През есента е извършена вътрешна тръжна процедура, която е с интервал на деяние от ноември до април. „ Съгласно контрактуваните условия, наборът от машини е значителен. Осигурени са верижни машини, влекачи, кран-автомобили, МПС с маса до 32 тона, оборудвани с весло и пулверизатор за инертни материали, снегорини, мини челни товарачи, също смесен преден товарач, товарен колесен екскаватор, коли за ръчно разпространяване на материали, верижни машини с весло “, изясни Петър Гърбузов. На срещата стана ясно, че при въвеждане на организация за зимна поддръжка, минималното изискване е всяка компания да има по пет снегопочистващи машини и надлежно екипи, които да поддържат тази техника на 24-часов режим. Всяка компания има обвързване, при нужда, оптимално бързо да достави описаната техника и тя да бъде изкарана на терен.

До 15-ти декември се чака да приключат и огромна част от ремонтите на територията на града. До 30-ти август 2020 година е основана организация за всекидневен мониторинг за прецизиране на ситуацията.

Ежедневно към този момент се следи прогнозата за времето и при захлаждане ще се разпорежда на компаниите работа на терен. Заплащането е само за работи и действия, които са действително свършени, след възлагане от градската администрация. Не се заплащат дежурствата, а единствено действителни действия. Всяка една снегопочистваща машина е оборудвана с GPS система и въз основата на прехода от показанията в нея се прави отчитане.

Диана СТОЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР