Варна връща маските на закрита от утре – 1 август.

...
Варна връща маските на закрита от утре – 1 август.
Коментари Харесай

По-строги COVID мерки във Варна от 1 август, Възраждане призова да не се спазват

Варна връща маските на закрита от на следващия ден – 1 август. Заради растежа на Коронавирус инфектираните защитните средства стават наложителни в превоза, магазините, кината.

Има обаче и изключения – маските няма да бъдат наложителни само в заведения за хранене, питейни заведения, питейни заведения и нощни заведения, както и във фитнес залите. Какви други рестрикции влизат в действие от на следващия ден – вижте в този момент.

Вече две седмици Варна се намира в алената Коронавирус зона. Засега обаче няма сериозен напън върху лечебните заведения. Настанени са към 80 души с потребност от интензивни грижи са единици.

Според лекарите поради неналичието на безвъзмездни проби има огромна скрита заболеваемост и носенето на маски ще помогне.

Най-сериозните рестрикции са за културните мероприятия – представления, спектакли, концерти, с отдалеченост от метър и половина.

Новите ограничения във Варна ще са в действие до края на август.

Лидерът на партия „ Възраждане “ Костадин Костадинов прикани обаче варненци да не съблюдават противоепидемичните ограничения, съобщи Радио „ Фокус “ – Варна. Той уточни, че от на следващия ден носенето на маски в закрити пространства и градския превоз още веднъж става наложително, наблягайки, тези ограничения са противоконституционни.

От партия " Възраждане “ ще пуснат на уеб страницата си и директива за обжалване на възможните санкции и актове.

Костадин Костадинов обясни, че ще има подробна директива по какъв начин и по какъв метод могат да бъдат апелират актове, тъй като те биха паднали в съда.

„ До момента съм бил глобяван три пъти, като и трите пъти съм печелил делата откакто съм ги обжалвал. Не съм парадирал с това, че съм ръководител на политическа партия, нито пък съм бил и към оня миг, когато съм водил делата, депутат. Важно е да се знае, че тези актове са неиздържани. Добре е всеки човек да знае, че може самичък да си попълни бланката за обжалване и самичък да си го пусне в съда “, обясни Костадинов.

Той акцентира, че този вид ограничения са безусловно непродуктивни и те не дават никакви резултати, с изключение на тези, че тормозят българите.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР