Варна. Военни моряци и ветерани почетоха паметта на капитан І

...
Варна. Военни моряци и ветерани почетоха паметта на капитан І
Коментари Харесай

Варна: Военни моряци и ветерани почетоха паметта на капитан І ранг Георги Купов

Варна. Военни моряци и ветерани уважиха паметта на капитан І сан Георги Купов. Това оповестиха от пресцентъра на Военноморските сили . По случай 106-та годишнина от сполучливата торпедна офанзива на миноносеца „ Дръзки ” против крайцера „ Хамидие ” по време на Балканската война, по самодейност на клуб „ Военни моряци ” към Столичната организация на СОСЗР и на командването на Военноморските сили, се състоя боен обред на гроба на капитан І сан Георги Купов, командвал българския военен транспортен съд по време на бойните дейности през 1912 година. Пред паметната надгробна плоча на флотския воин в Централния софийски гробищен парк бяха пристигнали да отдадат своята респект представителна група военни моряци, членове на СОСЗР и на Съюза на ВНВУ, ШЗО и РВГ.
В словото си за историческото събитие капитан І сан Ваньо Мусински, заместник-командир на флотилия бойни и спомагателни кораби, акцентира значимостта на сполучливите бойни дейности на българските моряци през войната, които потвърждават способността им да пазят морските граници на Родината.
Думи на поклонение пред делото на командира на миноносеца изрекоха още ръководителят на Столичната организация на СОСЗР бригаден военачалник от запаса Стефан Стефанов, ръководителят на СВВНВУ, ШЗО и РВГ мичман I сан (сега старши лейтенант) от запаса Атанас Илев, к.д.п., полковник от запаса Спирдон Спирдонов, основен редактор на изданията на СОСЗР и ръководителят на клуб „ Военни моряци “ капитан I сан от запаса Георги Методиев.
Отец Илиян от Софийската митрополия отслужи панихида, след което присъстващите отдадоха респект с едноминутно безмълвие, по време на което прозвуча тръбен сигнал, изпълнен от сигналист от Представителния духов оркестър на Военноморски сили.
Пред паметника, на който бяха сложени часови от Националната гвардейска част, бяха поднесени венец от името на командира на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев и цветя от присъстващите моряци и ветерани.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус - " Военни вести ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР