Варна. Във всекидневието ни, в което доминират черногледството, недоволството или

...
Варна. Във всекидневието ни, в което доминират черногледството, недоволството или
Коментари Харесай

Георг Георгиев на Летния университет на МГЕРБ във Варна: Вече 12 години показваме, че сме генератор на промяна

Варна. Във всекидневието ни, в което преобладават черногледството, недоволството или упованието някой различен да направи нещо вместо теб, за 12-а поредна година МГЕРБ събира повече от 250 души, с цел да покажем, че сме генератор на смяна. Това съобщи ръководителят на младежката организация на ГЕРБ и зам.-външен министър Георг Георгиев при откриването на 12-ия Летен университет на МГЕРБ във Варна, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Той дефинира форума като най-голямото по обсег, активност и принадена стойност младежко събитие в България. „ Това събитие се трансформира в запазена марка на МГЕРБ и генерира хрумвания, прогресивност, мисъл и смисъл по какъв начин като младежи да способстваме и да бъдем дейни в обществено-политическия живот. Защото младежите не са единствено на следващия ден, не са единствено неизяснено бъдеще, а те са през днешния ден, тук и в този момент. Защото сме ангажирани към развиването на страната ни със своята работа и с посвещаването си както на обитаемото място, където живеем, по този начин и в по-широк мащаб ”, посочи Георг Георгиев. В приветствието си към присъстващите над 250 младежи от цялата страна той означи, че МГЕРБ осъществя концепциите си и отвън границите на България, като даде за образец, че представител на младежката конструкция на ГЕРБ към този момент е зам.-председател на студентската организация на ЕНП.
Георг Георгиев акцентира, че в доминираните от популизъм, откровени неистини и скептицизъм времена, в които живеем, националното ни самочувствие, за жал, се потъпква даже от най-високо равнище, от хора като президента и водача на най-голямата опозиционна партия. „ Като знаещи, можещи и честни хора ние имаме право да живеем и да се осъществяваме в страна с институции, които вдъхват достолепие. Защото във всички измерения на страната – стопански, фискални, външнополитически - България е във напредък и това е неоспорим факт с помощта на напъните на премиера Бойко Борисов и на българските институции ”, безапелационен бе ръководителят на МГЕРБ, като напомни, че България бе измежду първите страни, които посети новият ръководител на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, а единствено през септември в следствие от сполучливата ни външна политика у нас ще се проведат седем визити на високо и най-високо равнище.
Приветствие към младежите насочи и кметът на града – хазаин и регионален координатор на ГЕРБ-Варна Иван Портних. „ Радвам се, че за поредна година Летният университет на МГЕРБ се организира в морската столица. Това потвърждава градивната младежка сила, която генерира Варна. Защото младежите са огромният човешки капитал на Варна, моторът на икономическата промяна ”, съобщи Портних. По думите му форумът е потребен, тъй като в подтекста на идните локални избори демонстрира волята на младежите да се преодолее парадоксът на пасивността. „ Наш приоритет е работата по оста: Образование – бизнес – по-високи приходи, а постигнатите резултати ни стимулират да продължим да развиваме изискванията, които задържат младежите и им разрешават да се осъществят сполучливо точно тук ”, означи още кметът. Той пожела на МГЕРБ да бъдат дейни в акцията, дръзки и смели в фантазиите си.
Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев, който също бе измежду формалните посетители на форума, поздрави младежката организация на ГЕРБ, като изрече признателност за интензивността й в границите на миналите евроизбори. „ Със своята съпричастност допринесохте действително ГЕРБ и България да имат устойчиво посланичество в Европейския парламент. Страната ни резервира положителните си позиции в огромното семейство на ЕНП, а постигнатите резултати й завоюваха още по-голямо почитание измежду нашите сътрудници ”, уточни Радев при откриването на форума. „ Вложете своята сила и креативност, с цел да бъдат България и Европа още по-добро място за живот ”, пожела в умозаключение българският евродепутат.
Богдан Мирчев, представител на Фондация „ Ханс Зайдел ” в България, поздрави уредниците за концепцията във фокуса на тазгодишната лятна академия на МГЕРБ да бъде подготовката за идните избори. „ Предвидените ролеви и симулационни игри ще Ви разрешат да се подготвите на практика като млади политици по какъв начин да представяте своите познания и хрумвания, само че наред с това ще имате и опция да дискутирате настоящи национални и европейски тематики ”, означи Богдан Мирчев.
Летният университет на МГЕРБ минава под наслов #ЩеБъде, а негови уредници са Сдружение „ Граждани за европейско развиване на България ”, Младежи ГЕРБ и Фондация „ Ханс Зайдел ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР