Варна. Варненци излизат на протест под мотото Поход за живот

...
Варна. Варненци излизат на протест под мотото Поход за живот
Коментари Харесай

Варненци излизат на протест под мотото „Поход за живот 2“, след като съдът постанови 6 години затвор за шофьора, убил балетиста Мартин Чикалов

Варна. Варненци излизат на митинг под мотото „ Поход за живот 2 “, откакто съдът постанови 6 години затвор за водача, умъртвил балетиста Мартин Чикалов. Инициативата се провежда в 18.30 часа посредством обществените мрежи. Идеята е протестиращите да преминат в шествие от постройката на Общината до Областната администрация. Протестиращите ще упорстват за по-голяма присъда за водача, предизвикал гибелта на 38-годишния балетист от Варненската опера, само че и ще изискат промени в закона и отнемане от опцията за съкратени правосъдни производства при случаи, в които има отежняващи виновността условия.
След като призна виновността си, 25-годишният водач Петър Здравков беше наказан на първа инстанция в изискванията на кратко правосъдно разследване. Той получи наказване от 9 години затвор, само че след редукция присъдата беше понижена на 6 години. След съдбовния случай, станал на 10 септември тази година, десетки жители на Варна излязоха на митинг под мотото „ Поход за живот “ с искане за заслужено наказване и повече сигурност за пешеходците и велосипедистите по пътищата.
Диана СТОЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР