Варна. Варненският районен съд одобри постигнато в съдебна зала споразумение,

...
Варна. Варненският районен съд одобри постигнато в съдебна зала споразумение,
Коментари Харесай

22-годишен бе осъден от Районен съд – Варна за грабеж над таксиметров шофьор

Варна. Варненският областен съд утвърди реализирано в правосъдна зала съглашение, с което на 22-годишен юноша от село Каменар бе наложено условно наказване за осъществен обир през ноември предходната година над таксиметров водач, оповестиха от пресцентъра на съда. Една година и шест месеца отнемане от независимост, отсрочено с 3 години изпитателен период получи подсъдимият. Вечерта на 22 ноември предходната година подсъдимият поръчал таксиметров автомобил посредством централата на превозвача и изискал да бъде закаран до селото, макар че нямал в себе си пари да заплати курса.

Подсъдимият юноша се качил на задната седалка в таксито и когато пристигнали до крайната дестинация на няколко пъти давал инструкции на водача да завива на разнообразни места, до момента в който в един миг с парче текстил почнал да го души, като му наредил да загаси автомобила и да му даде всичките си пари. Взел сума от 60 лв., мобилния телефон на лидера и изтръгнал със мощ инсталирания видеорегистратор на таксито.

По-късно той изхарчил парите, а другите отнети при грабежа движимости били открити след това от полицията в дома му. Общата стойност на инкриминираното имущество е за към 520 лв..

22-годишният юноша е с чисто правосъдно минало. Нанесените от грабежа имуществени вреди са възобновени. Направените по делото разходи се поемат от подсъдимия. Съдебният акт е финален и влиза в действие незабавно.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР