Варна. Варненският окръжен съд определи мярка задържане под стража за

...
Варна. Варненският окръжен съд определи мярка задържане под стража за
Коментари Харесай

Окръжен съд - Варна остави в ареста 34-годишен мъж обвиняем за разпространение на наркотици

Варна. Варненският областен съд дефинира мярка „ задържане под стража за 34-годишния Златин К., притеглен в качеството на обвинен за държане за разпространяване на високорискови наркотични субстанции, оповестиха от пресцентъра на съда .
Според обвиняването, на 23 ноември 2021 година той бил арестуван, откакто популяризирал опиати на двама души от Варна. При претърсването в дома на 34-годишния мъж били открити 85,17 грама марихуана, метамфетамин с тегло 7,86 грама, електронна везна, револвер и муниции.

Златин К. има четири предходни осъждания за закононарушения свързани с опиати.
Предвиденото наказване за действието, в което е упрекнат е „ отнемане от независимост “ от 2 до 8 години и санкция до 20 000 лв..

След като се срещна със събраните все още материали, съдът реши, че е изпълнена първата причина за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Свидетелските показания, конфискуваните предмети, направената експертна информация на откритите наркотични субстанции и оставалите доказателства са задоволителни, с цел да бъде направено обосновано съмнение за съпричастност на Златин К. към повдигнатото обвиняване.

От свидетелството за съдимост на лицето, съдът обективно откри, че най-малко две от наложените му санкции са за идентични закононарушения. Той има и висящо досъдебно произвеждане още веднъж обвързвано с опиати. Предвид изложените обстоятелства, изводът на съда бе, че се касае за лице с трайно открита незаконна активност и заплахата Златин К. да извърши закононарушение или да се укрие е действителна. Поради изложените съображения, правосъдният състав реши, че единствената относима мярка за неотклонение по отношение на Златин К. е най- тежката - „ задържане под стража “

Определението на Варненския областен съд предстои на обжалване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР