Варна. Варна: Надзирателите от затвора в града ще проведат протест

...
Варна. Варна: Надзирателите от затвора в града ще проведат протест
Коментари Харесай

Варна: Надзирателите от затвора в града ще проведат протест с искане за увеличаване на заплатите и подобряване условията на труд

Варна. Варна: Надзирателите от пандиза в града ще проведат митинг с искане за увеличение на заплатите и възстановяване изискванията на труд. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Варна Николай Тонев, член на Управителния съвет към Синдиката на чиновниците в пандизите в България и ръководител на организацията във Варна. След като чиновниците на пандиза в София, Стара Загора и Бургас към този момент показаха безапелационното си неодобрение във връзка с Бюджет 2018 навън заседание пред ведомството, чиновниците във Варна ще последват образеца им. Днес от 12.00 до 13.00 часа ще се организира заседание навън през пандиза във Варна.
Основните претенции на чиновниците са за увеличение на трудовото заплащане с 20%, равнене на характерните условия на труд с тези на Министерство на вътрешните работи, както и възстановяване изискванията на труд. Николай Тонев означи, че броят на надзирателите е непълен и сега се работи в повърхностен състав. Една от аргументите е, че искащите да работят като надзиратели напоследък са все по-малко. „ Заради мизерното възнаграждение никой не желае да стартира такава работа. От януари следващата година минималната работна заплата става 510 лв., а един новоназначен надзорник взима 540 лв.. Получава се абсурд – един лишен от независимост, който работи, ще получава следващата година минимална работа заплата 510 лв., а новоназначеният надзорник – 540 лв., което е неприемливо “, сподели още Николай Тонев.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР