Варна. Върховният административен съд (ВАС) потвърди избора на консорциума Еко

...
Варна. Върховният административен съд (ВАС) потвърди избора на консорциума Еко
Коментари Харесай

ВАС потвърди обществената поръчка за електробусите на Варна

Варна. Върховният административен съд (ВАС) удостовери избора на консорциума " Еко превоз Варна " като реализатор на публичната поръчка на план " Екологично чист превоз за Варна ", оповестиха от пресцентъра на съда . Той планува закупуване на 60 броя електрически рейсове и 60 броя зарядни устройства за тях по план по Оперативна програма " Околна среда ".

Делото във Върховен административен съд е заведено от " Българска автомобилна промишленост ", която не е била позволена до класиране, против решение на Комисия за защита на конкуренцията, с което се удостоверява избора на консорциум " Еко превоз Варна ".

Върховните магистрати са оставили без почитание жалбата на „ Българска автомобилна промишленост ” ЕАД. Решението на Върховен административен съд е от 22 декември.

Проектът за електробусите нашумя, откакто КПКОНПИ направи показна акция и стартира инспекция в Община Варна и на възложителя - " Градски превоз " ЕАД, макар че няма подписан контракт с определения реализатор, а Комисията за защита на конкуренцията е отхвърлила всички тъжби против решението за избор на реализатор като неоснователни.

Цялото решение може да проюетете тук:

http://www.sac.government.bg/court22.nsf/d6397429a99ee2afc225661e00383a86/6580e0e160899d21c22587b30030163a?OpenDocument
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР