Варна. Важно условие за щастието на хората е хигиената на

...
Варна. Важно условие за щастието на хората е хигиената на
Коментари Харесай

Пламена Иванова, психолог: Важно условие за щастието на хората е хигиената на социалните контакти

Варна. Важно изискване за щастието на хората е хигиената на обществените контакти. Това сподели в изявление за Радио „ Фокус “ – Варна психологът Пламена Иванова. Тя изясни, че значително човешкото благополучие зависи от това дали човек е физически, душевен и прочувствено постоянен. Точно заради тези аргументи съгласно нея е доста значим приятелският кръг. „ Какви хора са приятелите ни – дали са такива хора, които оказват помощ, поддържат, пазят, спомагат, или са такива, които ограбват човек. Затова е доста значимо с какви хора се събираме “, уточни Пламена Иванова. Психологът изрази своето наблюдаване, че доста от пациентите й също по този начин вършат прекалено доста и огромни взаимни отстъпки със личните си стремежи, което непроменяемо води до персонално отчаяние.
„ За да са щастливи хората, е значимо да споделят какво желаят и какви са техните стремежи, тъй като доста хора вършат извънредно доста взаимни отстъпки със себе си и със своите разбирания за да се харесват на другите, с цел да бъдат признати, само че в действителност по този метод те губят себе си като персона “, съобщи психологът. По думите на Пламена Иванова ключът към щастието е човек да има обич в живота си, без значение под каква форма е тя. Според нея това може да бъде любовта сред майка и дете, сътрудник, другар, сътрудник и други Психологът означи, че друга „ съставна част от рецептата на щастието “ е персоналното занимание. Тя посъветва всички да открият най-малко 5 неща, които им доставят наслаждение, като даде образец със събирането на марки и картички, спорта, фотографията, четенето на книги и други
Тя уточни, че практикуването на някакво занимание води до възприятие на задоволство у дадения човек. „ Също по този начин е значима връзката с природата и с животните. Доказано е, че хората, които имат по-добра връзка с природата и с животните, са доста по-щастливи от другите, при които тази връзка е прекратена “, сподели още Пламена Иванова.
Бояна АТАНАСОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР