Варна. В село Старо Оряхово кметът на община Долни чифлик

...
Варна. В село Старо Оряхово кметът на община Долни чифлик
Коментари Харесай

Варна: Първа копка по проект за рехабилитация на уличната мрежа в Старо Оряхово и Долни чифлик бе направена от кмета Красимира Анастасова

Варна. В село Старо Оряхово кметът на община Долни чифлик Красимира Анастасова откри строителната площадка за осъществяване на подписания на 20 март м.г. контракт сред общината и Държавен фонд „ Земеделие “ за финансиране на план „ Реконструкция и рехабилитация на улична мрежа в гр. Долни чифлик и с. Старо Оряхово, общ. Долни чифлик “ по Програма за развиване на селските региони 2014-2020. Общата стойност на плана след извършените публични поръчки е в размер на 1 654 305,56 лева без включително Данък добавена стойност. Това оповестяват от Община Долни чифлик .
Кметът Красимира Анастасова поздрави гостите на първата копка на обекта с Деня на Европа и успеха над хитлеристка Германия, която поставя завършек на Втората международна война. За да участват на церемонията бяха пристигнали евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев, кметът на Варна Иван Портних, ръководителят на локалния Общински съвет Жеко Жеков и общински съветници, представители на Държавен фонд „ Земеделие “, ръководители на държавни и териториални администрации, кметове и кметски наместници, доста жители. „ Какъв по-добър подарък за нашата община на този празничен ден от старта на този значим план, финансиран от Европа “ – съобщи Красимира Анастасова. Тя благодари на държавното управление и на евродепутатите, които съумяха да защитят сполучливо пред Европейската комисия средствата, отпуснати на нашата страна посредством Програмата за развиване на селските региони за възстановяване на инфраструктурата в обитаемоте ни места, и пожела строителните работи да приключат качествено и в период. Благодарности получиха и специалистите от общинската администрация, които приготвиха плана. „ Реализацията на този план ще способства за сензитивното възстановяване на транспортната инфраструктура и качеството на живот на хората “, съобщи Красимира Анастасова.
Евродепутатът Емил Радев акцентира, че средствата, които отпуска Европа на България, надвишават 4 пъти вноската на страната ни в съюза. Според него това е резултат от взаимните старания на българските представители в Европейския парламент и на държавното управление на Бойко Борисов. „ България е една от дребното страни в Европейски Съюз, които през новия програмен интервал ще разчитат на повече отпуснати пари европейските фондове “, сподели още Емил Радев.
Иван Портних съобщи, че е добре да разчитаме на европейското финансово рамо, само че това би трябвало да става и с дейната работа на българските държавни и изключително локални управляващи, които да привлекат тези средства с качествени и потребни за хората планове.
Отец Пламен Коларов отслужи празничен водосвет.
Дейностите по плана, който е по подпомярка 7.2. „ Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребна по мащаби инфраструктура ”, включват – 9753,98 кв. м изцяло преасфалтиране и замяна на 3800,01 кв.м тротоар по ул. „ Кирил и Методий ” в с. Старо Оряхово, 4689 кв.м изцяло преасфалтиране и замяна на 3621,80 кв.м тротоар по ул. „ Демокрация ”, 2655,69 кв.м изцяло преасфалтиране и замяна на 1986,42 кв.м тротоар по ул. „ Армейска ”, 2189,75 кв.м изцяло преасфалтиране и замяна на 1491,73 кв.м тротоар по ул. „ Ив. Сокачев ” и 2061,91 кв.м изцяло преасфалтиране и замяна на 1104,21 кв.м тротоар по ул. „ Трети март ” в гр. Долни чифлик. Продължителността на строително-монтажните работи е 180 календарни дни.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР