Варна. В пунктовете за базиране Варна и Бургас от състава

...
Варна. В пунктовете за базиране Варна и Бургас от състава
Коментари Харесай

Варна: Във Военноморските сили откриха учебната година със строй и показни занятия

Варна. В пунктовете за базиране Варна и Бургас от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби се организираха военни ритуали във връзка тържествено разкриване на образователна 2018 година. Това оповестиха от пресцентъра на Военноморските сили . В пункт за базиране Варна строя на военните формирования бе признат от командирa на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев. След тържественото издигане на военноморския байрак и флаговете за разцветяване военните моряци бяха поздравени от командирa на пункт за базиране Варна капитан І сан Георги Георгиев и командирa на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев. Успех на военните моряци пожела и депутатът от 44-то Народно заседание вицеадмирал о.з. Пламен Манушев. Водосвет за здраве и триумф бе отслужен от свещеници от Варненска и Великопреславска митрополия.
От борда на моторен катер „ Георги Раковски ” представителите на медиите следиха епизоди от занятия по приемане и предаване на леки товари и поща по траверзен прийом, подготовка за пердах и поход на боен транспортен съд, развръщане на водолазен полигон и на практика водолазни спускания, битка с зародил на кораба пожар, избавяне на потърпевш при пожара човек и превозването му до УМБАЛ – Варна с потребление на вертолет AS565MB „ Пантер ” от състава на Военноморските сили.
В пункт за базиране Бургас, след тържественото издигане на военноморския байрак и флаговете за разцветяване, комодор Мален Чубенков – пълководец на флотилия бойни и спомагателни кораби, поздрави военните моряци и им благодари за техния труд и неустрашимост при осъществяване на всички планувани през миналата 2017 година мероприятия. Той изрази своята убеденост, че и през новата образователна година военните моряци от флотилията ще не престават да извършват своите отговорности с присъщия за тях професионализъм.
На представителите на медиите и гостите бе показана техника от състава на формированието за преодоляване и превъзмогване на следствията от естествени бедствия и епизоди по неутрализиране на невзривени муниции и битка с пожар на боен транспортен съд.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР