Варна. В Пункт за базиране Варна се проведе военен ритуал

...
Варна. В Пункт за базиране Варна се проведе военен ритуал
Коментари Харесай

Варна: Паметник на българските подводничари бе открит с тържествена церемония в града

Варна. В Пункт за базиране „ Варна ” се организира боен обред за тържественото разкриване на Паметник на българските подводничари. Това оповестиха от пресцентъра на Военноморските сили . Паметникът е построен по концепция на Съюза на подводничарите в Република България, с безрезервната поддръжка на командването на Военноморските сили.
На тържествената гала на кея на Осми обособен дивизион подводни лодки, чиято 64-та годишнина се празнува тази година, участваха доста адмирали, офицери, старшини и матроси – от запаса и към момента служещи във флота.
Строят на почетния часовой одобри командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев, който дружно с ръководителя на Управителния съвет на Съюза на подводничарите в Република България капитан І сан от запаса Станко Станков откри паметника.
Новоткритият монумент беше осветлен с църковен обред от иконом Цветан Флоров от Варненската и Великопреславска Света митрополия.
В словото си капитан І сан Станков благодари на тези, които спомогнаха за реализирането на концепцията за този монумент – държавни и неправителствени институции, организации, компании и хиляди спомоществователи – ветерани и другари на подводничарите и на военния флот.
Пред присъстващите контраадмирал Петев насочи думи на благодарност към славните първопроходци на подводното дело, към героичните каузи на генерации български моряци, служили почтено и с чест, защитавайки морските пространства на Родината. Той благодари и на ветераните, на радетелите за запазване на флотските обичаи и на всички, които подкрепят делото за опазване историческата памет за военния флот.
Със заповед на министъра на защитата с награден знак „ За достолепие и чест ” – първа степен, беше награден капитан І сан от запаса Павел Димитров, член на Управителния съвет на Съюза на подводничарите в България. Наградата беше връчена от командира на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев.
Венци и цветя в символ на респект и поклонение пред паметта на българските подводничари, които не са към този момент измежду нас, бяха поднесени от членовете на Съюза на подводничарите в Република България, от командира на Военноморските сили, от общинската администрация на Варна, от Съюза на ветераните от войните и Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса, от доста посетители на церемонията.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус - " Военни вести ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР